GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ στη Σταυρούπολη Ξάνθης (+video)

Στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο και αντιπρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ κ.κ. Τζανέτο Καραμίχα και Γρηγόρη Αλεξιάδη ανέπτυξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ορ...

Στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο και αντιπρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ κ.κ. Τζανέτο Καραμίχα και Γρηγόρη Αλεξιάδη ανέπτυξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ορεινής περιοχής της Σταυρούπολης ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ και Γενικός Διευθυντής της ΣΕΚΕ κος Αλέξανδρος Κοντός.

Η περιοδεία ενημέρωσης των νέων ηγητόρων της ΠΑΣΕΓΕΣ από τον κ. Κοντό και μέλη του αγροτοσυνεταιριστικού κινήματος Ξάνθης απέφερε καταρχήν δύο σημαντικές δεσμεύσεις δια χειλέων του κ. Τζανέτου Καραμίχα. Η πρώτη θα καταγραφεί μετά το διοικητικό συμβούλιο της Τρίτης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κος Καραμίχας, στο οποίο θα θέσει θέμα οικονομικής ενίσχυσης της προσπάθειας πλήρους ολοκλήρωσης του μουσείου Αλέξανδρος Μπαλτατζής, στο Νεοχώρι της Ξάνθης, και η δεύτερη η υλοποίηση πανεθνικού συνεδρίου στην ορεινή περιοχή της Σταυρούπολης πριν την εκπνοή του 2012, έτος αφιερωμένο στον συνεργατισμό.

«Συζητούμε κάποιες παρεμβάσεις ώστε να δοθεί ζωή και πάλι σε αυτή την περιοχή. Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ σχεδιάζει να εισηγηθεί στο Δ.Σ. να γίνονται διοικητικά συμβούλια εδώ, απ’ όπου ξεκίνησε ο συνεταιρισμός» ανέφερε ο κος Κοντός, για να συμπληρώσει πως «στόχος των δράσεων αυτών, εκτός των άλλων είναι και η επανεμφάνιση του συνεταιριστικού τουρισμού που θα δώσει οικονομική ανάσα στην περιοχή». 

Παράλληλα, ο κος Καραμίχας αναφέρθηκε στο προς ολοκλήρωση έργο της κατασκευής του μουσείου του Αλέξανδρου Μπαλτατζή, λέγοντας πως θα συνδράμει οικονομικά προς αυτή την κατεύθυνση και η ΠΑΣΕΓΕΣ εκτιμώντας ο ίδιος πως «χρωστάμε πολλά σε αυτή την περιοχή και στον Αλέξανδρο Μπαλτατζή». Χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας το έργο και τη ζωή του Αλ. Μπαλτατζή ο κος Καραμίχας τόνισε πως «πρέπει να ξανασκεφτούμε πως σκέφτηκε, λειτούργησε και δημιούργησε ο Αλ. Μπαλτατζής και να γεμίσουμε τις μπαταρίες τις δικές μας, γιατί ήρθε σε έναν τόπο σαν αυτό και δημιούργησε και ξεκίνησε από αυτόν τον τόπο ως μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες και στον χώρο της αγροτικής οικονομίας και του συνεταιρισμού».



Επένδυση…. 600.000 ευρώ!
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του προεδρείου του Δ.Σ. στα ορεινά της Ξάνθης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και στον χώρο όπου η ΣΕΚΕ προετοιμάζεται να φιλοξενήσει ξηραντήρια, φυτωρίου, σπορείων, φούρνων και αποθήκης Βιρτζινίων, ποικιλία καπνού, έργο που σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρίας και τους εμπνευστές του πρόκειται να αποφέρει ετήσιο εισόδημα 600.000 ευρώ στους κατοίκους της περιοχής. «Σε αυτή την περιοχή θα δημιουργηθούν ξηραντήρια για τους 300 τόνους καπνού που θα παράγει η περιοχή» επισήμανε ο κος Κοντός, εξηγώντας πως «η επένδυση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο και θα αποφέρει εισόδημα 600.000 ευρώ στην περιοχή».

Από τη μεριά του ο αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κος Γρηγόρης Αλεξιάδης σχολιάζοντας την εν λόγω επένδυση ανέφερε πως «βλέπουμε εδώ να γίνεται μια επένδυση και πράγματι η γεωργία είναι ο άξονας που μπορεί να ανακάμψει η οικονομία μιας χώρας. Σήμερα ξαναγίνεται ένα καινούργιο ξεκίνημα για να μοιράσουμε κουράγιο στον κόσμο ώστε μέσα από τέτοιες συνεργασίες να βοηθήσουμε τον αγροτικό κόσμο και τον κόσμο της κοινωνίας μας». Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της επένδυσης εμφανίστηκε και ο κος Παναγιώτης Ταρενίδης, πρόεδρος της ΣΕΚΕ, ο οποίος υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «αυτό το πείραμα θα πετύχει». 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του κ. Κυριάκου Παπαδόπουλου, αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τη δημοτική κοινότητα της Σταυρούπολης, ο οποίος εκτιμά πως μέσω αυτής της επένδυσης θα «μείνει ο νέος κόσμος στην περιοχή, θα υπάρξει οικονομική ανάσα στους κατοίκους και σίγουρα θα βελτιωθεί η ζωή εδώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια