GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ο έλεγχος για το παρεμπόριο άργησε… πολλές ημέρες

-«Ο δρόμος άνοιξε εσπευσμένα και δεν εφαρμόστηκαν οι νόμοι» -Στο κλείσιμο της διόδου θα προχωρήσει το ΕΒΕ Ξάνθης!   «Είδατε κανένα ΚΕΛΑΥΕ ...

-«Ο δρόμος άνοιξε εσπευσμένα και δεν εφαρμόστηκαν οι νόμοι»
-Στο κλείσιμο της διόδου θα προχωρήσει το ΕΒΕ Ξάνθης!

 
«Είδατε κανένα ΚΕΛΑΥΕ να λειτουργεί; είδατε κανέναν έλεγχο; εγώ δεν είδα. Για αυτό θα ήθελα να σας παρακαλέσω να ξεκινήσουμε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να σταματήσει αυτή η πληγή» υπογράμμισε ο κος Στέλιος Μωραΐτης πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου το απόγευμα της Δευτέρας, αναφερόμενος στο γεγονός πως παρά τις δεσμεύσεις μέχρι στιγμής δεν πραγματοποιούνται έλεγχοι για την πάταξη του παρεμπορίου, προτείνοντας παράλληλα να προχωρήσει το ΕΒΕ στο κλείσιμο της «Τουριστικής Διόδου Αγίου Κωνσταντίνου», που αποτελεί τη βασική πύλη εισόδου παράνομων προϊόντων από τη Βουλγαρία στην περιοχή της Ξάνθης. 

«Ο δρόμος αυτός είχε σχεδιαστεί ως τουριστική δίοδος αλλά δεν λειτουργεί σήμερα ως κάτι τέτοιο» σημείωσε ο κος Μωραΐτης. Από τη μεριά τους τα μέλη της αντιπολίτευσης επισήμαναν το αδόκιμο του όρου «τουριστική δίοδος», τονίζοντας πως εξαρχής θα έπρεπε να είχε τεθεί υπόψη των εμπνευστών αυτής της διόδου οι επιπτώσεις της στην τοπική οικονομία. «Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος και ως εκ τούτου κανένα παραστατικό. Αυτή τη στιγμή γίνεται πλιάτσικο στην τουριστική δίοδο» τόνισε ο κος Μωραΐτης, ο οποίος ωστόσο διατελούσε αντινομάρχης στην Ξάνθη την περίοδο που άνοιξε η συγκεκριμένη δίοδος, για να συμπληρώσει πως «θεωρήσαμε δεδομένο τότε ότι θα εφαρμοστούν οι νόμοι και δεν θα έχουμε τέτοια προβλήματα σήμερα».

Είναι γεγονός άλλωστε πως δεν υπήρξε καμία αναλογιστική μελέτη των επιπτώσεων της εν λόγω διόδου στην τοπική οικονομία την περίοδο που ξεκίνησε τη λειτουργία της αυτή. «Ο δρόμος αυτός δεν άνοιξε ποτέ με ευθύνη της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, παρόλα αυτά όταν λειτουργούσαν οι μηχανισμοί της νομαρχίας δεν υπήρχε πρόβλημα» ανέφερε ο κος Μωραΐτης συμπληρώνοντας πως «εάν δεν εφαρμοστούν οι νόμοι εμείς θα κλείσουμε τον δρόμο».

«Πρέπει να βγουν τα ΚΕΛΑΥΕ σε πρώτη φάση και εάν δεν βγούνε πρέπει να δούμε νομικά τι γίνεται με το κλείσιμο της διόδου» ανέφερε από τη μεριά του ο κος Σωτήρης Τσιακίρογλου, εξηγώντας πως ακόμη και σήμερα δεν έχουν συγκροτηθεί τα ΚΕΛΑΥΕ παρά τις διαρκείς κρούσεις. 

Το σώμα αποφάσισε εν τέλει να προχωρήσει στο συμβολικό κλείσιμο της Τουριστικής Διόδου του Αγίου Κωνσταντίνου τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να πιέσει τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενεργοποιηθούν ώστε να πραγματοποιούνται έλεγχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια