GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κατά 93.000 ευρώ «φτωχότερο» το Επιμελητήριο Ξάνθης

Μειωμένα κατά 93.000 ευρώ παρουσιάζονται τα αποθεματικά του ΕΒΕ Ξάνθης, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. του οργάνο...

Μειωμένα κατά 93.000 ευρώ παρουσιάζονται τα αποθεματικά του ΕΒΕ Ξάνθης, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. του οργάνου, το απόγευμα της Δευτέρας. 

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης από τις 152.000 ευρώ που υπήρχαν στο αποθεματικό του ΕΒΕ αφαιρέθηκαν 93.000 ευρώ, κάτι που συνέβη σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας μιας και τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος υπέστησαν μαζικό κούρεμα λόγω του γεγονότος που αυτά έχουν μετατραπεί σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. «Θα έχουμε πρόβλημα, θα χαθούν πολλά χρήματα από το Επιμελητήριο γιατί δεν θα έχουμε χρήματα πλέον να δίνουν ως προκαταβολές» σημείωσε ο κος Μωραΐτης σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή.

Προς το παρόν… αναβάλλεται!
Η μείωση των συνδρομών των μελών του ΕΒΕ Ξάνθης απασχόλησε τα μέλη του Δ.Σ., με τον κ. Μωραΐτη να προτείνει τη μείωση των συνδρομών και την οικονομική διευκόλυνση των μελών στην αποπληρωμή των συνδρομών. Αρχικά προτάθηκαν κάποιες ενδεικτικές μειώσεις συνδρομών ανάλογα με την κατηγορία στην οποία υπάγεται το κάθε μέλος, ωστόσο το σώμα αποφάσισε να αναβάλει τη συζήτηση του θέματος ώστε να διερευνηθούν οι όποιες ενστάσεις από πλευράς των μελών. 

«Μακάρι να μπορούσαμε να μειώσουμε στο 1/3 τις συνδρομές, αλλά μετά και το κούρεμα στα αποθεματικά μας αυτό δεν είναι εφικτό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Μωραΐτης.

Και τυπικά αποδεκτή η παραίτηση!
Ομόφωνα αποδεκτή έκανε το Δ.Σ. του ΕΒΕ Ξάνθης την παραίτηση του κ. Γιάννη Αθανασιάδη, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του μετά την επανεκλογή του συνδυασμού του στις πρόσφατες εκλογές του Επιμελητήριου, όταν τέσσερα από τα πέντε εκλεγμένα μέλη του συνδυασμού του μεταπήδησαν στον συνδυασμό του κ. Στέλιου Μωραΐτη.

Εκλέχθηκαν οι πρόεδροι…
Στην εκλογή των προέδρων των τριών τμημάτων του Επιμελητηρίου προχώρησε το σώμα, ορίζοντας τον κύριο Σινάπογλου Μπιρόλ ως πρόεδρο του Μεταποιητικού Τμήματος, τον κ. Χακάν πρόεδρο του Εμπορικού Τμήματος και τον κ. Στέλιο Μωραΐτη πρόεδρο του Τμήματος Υπηρεσιών, μετά την άρνηση του κ. Σωτήρη Τσιακίρογλου να δεχθεί τη συγκεκριμένη θέση λόγω υψηλού φόρτου εργασίας.

Ψηφιακό επιμελητήριο και πάλι στο προσκήνιο
Για ακόμη μια φορά το πρόγραμμα του Ψηφιακού Επιμελητηρίου απασχόλησε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, με τα τελευταία να εγκρίνουν κατά πλειοψηφία την επικύρωση του πρακτικού αποσφράγισης οικονομικής προσφοράς για τον ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό του προγράμματος Ψηφιακό Επιμελητήριο. 

Τα μέλη του συνδυασμού του κ. Σωτήρη Τσιακίρογλου αποφάσισαν να μην ψηφίσουν υπέρ της επικύρωσης, εκφράζοντας τις αντιρρήσεις της για την όλη διαδικασία. Συγκεκριμένα η κα Χρυσούλα Γρηγορίου, ανέφερε πως έκανε προσωπική έρευνα από την οποία προέκυψε πως η προμήθεια των συστημάτων που περιγράφονται στον διαγωνισμό κοστίζουν πολύ λιγότερα χρήματα απ’ όσα τα κοστολογεί η εταιρία ανάδοχος του προγράμματος. Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κος Μωραΐτης σημείωσε πως ο ρόλος του Επιμελητηρίου δεν είναι να εξετάζει κατά πόσο ένας διαγωνισμός «φωτογραφίζει» συγκεκριμένες εταιρίες αλλά «αυτό που εμάς μας ενδιαφέρει είναι να προλάβουμε τις ημερομηνίες ώστε να μην χαθούν τα χρήματα και όχι να ελέγχουμε τη νομιμότητα των προγραμμάτων αυτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια