GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πνέουν τα λοίσθια τα Ξενοδοχεία της Θράκης

-Η κάλυψη δεν ξεπερνά το 10% στις μονάδες της Κομοτηνής Σε τραγικά άσχημη κατάσταση βρίσκονται οι ξενοδοχειακές μονάδες της Θράκης, οι οποί...

-Η κάλυψη δεν ξεπερνά το 10% στις μονάδες της Κομοτηνής

Σε τραγικά άσχημη κατάσταση βρίσκονται οι ξενοδοχειακές μονάδες της Θράκης, οι οποίες διανύουν την χειρότερη χρονιά των τελευταίων ετών, με τα λουκέτα να καραδοκούν και τα λειτουργικά έξοδα να τρέχουν με ανεξέλεγκτους ρυθμούς.

«Η κίνηση στα ξενοδοχεία της Θράκης είναι γύρω στο 20-30%. Είναι πάρα πολύ χαμηλή και η κατάσταση είναι πολύ άσχημη» σημειώνει ο κος Απόστολος Αγκόρτσας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ξάνθης, ο οποίος εκτιμά πως εάν δεν αλλάξει κάτι άμεσα η εξελίξεις θα είναι ιδιαίτερα αρνητικές για τον κλάδο. Όπως φαίνεται η Κομοτηνή αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα, με την κάλυψη να μην ξεπερνά το 10% και τους ανθρώπους του χώρου να τονίζουν πως αυτή είναι σίγουρα η χειρότερή τους χρονιά. 

Παρά τις ενέργειες που έχουν γίνει κατά καιρούς για την τόνωση της τουριστικής κίνησης της Θράκης, μέσω συσκέψεων και συγκεντρώσεων, και παρά τις προτάσεις που κατά καιρούς έχουν κατατεθεί φαίνεται πως δεν υπήρξαν αντίστοιχες ενέργειες, με αποτέλεσμα ξενοδοχειακές μονάδες με ιστορία ετών να βάζουν λουκέτο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος να διογκώνονται καθημερινώς. «Δεν είναι δυνατόν στην Ξάνθη να μην έχουν τοποθετηθεί ακόμη πινακίδες που να κατευθύνουν τους επισκέπτες μας. Η Σταυρούπολη και ο Νέστος ήταν η αιχμή της τουριστικής μας κίνηση και σήμερα είναι σε πολύ άσχημη θέση» επισημαίνει ο κος Αγκόρτσας για να συμπληρώσει πως «σαν αντιδήμαρχος τουρισμού το μόνο που μπορέσαμε να κάνουμε ήταν να συγκεντρώσουμε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουριστική μας προβολή χωρίς όμως να δοθούν λύσεις σε αυτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια