GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χάνει τα 88.000 ευρώ το ΚΕΚ της Αναπτυξιακής Ξάνθης

-«Μπορεί ακόμη και σήμερα να σωθεί η εταιρία εάν υπάρξει θέληση» Με τον Γολγοθά της γραφειοκρατίας βρέθηκε αντιμέτωπη η Αναπτυξιακή Ξάνθης ...

-«Μπορεί ακόμη και σήμερα να σωθεί η εταιρία εάν υπάρξει θέληση»

Με τον Γολγοθά της γραφειοκρατίας βρέθηκε αντιμέτωπη η Αναπτυξιακή Ξάνθης η οποία βλέπει τα περιβόητα 88.000 ευρώ που είχαν εγκριθεί για το ΚΕΚ της να απομακρύνονται τελικά από τα ταμεία της, καθώς δεν υπήρξε κώλυμα στα εντελλόμενα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκταμιευτούν τα χρήματα. 

«Ενώ αρχικά μας ζήτησαν τα έγγραφα για να εκδοθεί η επιταγή και να εκταμιευτούν τα χρήματα, τώρα  δεν δέχονται την εξουσιοδότηση της εκπροσώπησης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκταμιευτούν τα 88.000 ευρώ» επισημαίνει ο κος Αντώνης Δανδαλιάρης, ο οποίος εξουσιοδοτήθηκε από τη Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής, έστω και την τελευταία στιγμή, να εκπροσωπήσει την ακέφαλη εταιρία ώστε να προχωρήσει η εκταμίευση των 88.000 ευρώ που είχαν εγκριθεί για το ΚΕΚ της εταιρίας.

Ωστόσο, όπως φαίνεται κάτι τέτοιο δεν μπορεί τελικά να συμβεί με τον κ. Δανδαλιάρη να ξεκαθαρίζει πως «το πρόγραμμα έχει κλείσει πια και δεν μπορούμε να πάρουμε τα λεφτά. Μάλιστα η εταιρία θα κληθεί να επιστρέψει, ως πρόστιμο για την εξέλιξη αυτή, το ποσό των 550.000 ευρώ». Παράλληλα ο ίδιος αναφέρει πως υπάρχει πρόθεση από πλευράς των εργαζομένων, οι οποίοι διεκδικούν και δικαστικώς τα δεδουλευμένα τους, να αποσυρθεί μεγάλο μέρος των οικονομικών τους απαιτήσεων ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία της εταιρίας, χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται κάτι ανάλογο και από τους μετόχους. 

«Θα έπρεπε να κατατεθεί η αίτηση στο Πρωτοδικείο για προσωρινή διοίκηση και όπως είχαμε αποφασίσει να γίνουν μέσα σε δύο μήνες εκλογές για νέα διοίκηση, η οποία θα αποφάσιζε και το εάν θα συνεχιζόταν η λειτουργία της εταιρίας. Ακούστηκε από τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας ότι η θέση της είναι να κλείσουν όλες οι Αναπτυξιακές και να μείνει μόνο της Κομοτηνής. Αυτό θα ήταν ένα μεγάλο έγκλημα για την περιοχή μας εάν το επιτρέπαμε εμείς» σημειώνει ο κος Δανδαλιάρης για να προσθέσει πως «μέχρι πρότινος είχα την εντύπωση ότι οι δήμαρχοι δεν ήθελαν καθόλου τη συνέχιση της εταιρίας, οι τελευταίες εξελίξεις έδειξαν ότι ίσως κάτι πάει να γίνει».

Ο ίδιος εκτιμά πως μπορεί η εταιρία να συνεχίσει να λειτουργεί, αρκεί να βρεθεί άμεσα λύση με τον ορισμό διοίκησης, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «έχουν υπάρξει κάποιες συζητήσεις για να αναλάβω εγώ τη διοίκηση της εταιρίας, υπάρχουν άτομα που ενδιαφέρονται για τη λειτουργία της Αναπτυξιακής και είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν στη συνέχιση της λειτουργίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια