GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Super Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια

Στην 3η συνεχόμενη νίκη της έφτασε η Skoda Ξάνθη, που επικράτησε άνετα επί του Ατρομήτου με το δίκαιο 3-0 στα Πηγάδια και ανέβηκε κατακόρυφα...

Στην 3η συνεχόμενη νίκη της έφτασε η Skoda Ξάνθη, που επικράτησε άνετα επί του Ατρομήτου με το δίκαιο 3-0 στα Πηγάδια και ανέβηκε κατακόρυφα στον βαθμολογικό πίνακα πιάνοντας την 6η θέση. Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων που αγωνίζονται για μια καλή θέση στο πρωτάθλημα και για να ξεφύγουν από την μετριότητα του παρελθόντος, η Skoda Ξάνθη κατάφερε να από νωρίς να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες της, να τις μετατρέψει σε γκολ και μεταφέρει τον αγχωτικό ρόλο του κυνηγού στον Ατρόμητο, ο οποίος δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ και ηττήθηκε από την ανώτερη στο παιχνίδι Skoda Ξάνθη.

Πολύ καλά ξεκίνησε το ματς η Skoda Ξάνθη, θέλοντας από τα πρώτα λεπτά να δείξει την διάθεση της για να κερδίσει τον Ατρόμητο και τα κατάφερε, από νωρίς στο παιχνίδι πήρε το προβάδισμα με τον Μαρκόφσκι, έπειτα από μια καταπληκτική ενέργεια του Βλαχοδήμου-Μάνταλου, για να σκοράρει και δεύτερη φορά στο παιχνίδι με τον Βασιλακάκη στο 20λεπτο. Έπειτα έδωσε λίγο γήπεδο στον Ατρόμητο για να ανοίξει τους χώρους, απειλήθηκε μόλις μια φορά με φάουλ και έδειξε πόσο επικίνδυνη είναι στην αντεπίθεση, δημιουργώντας μάλιστα 1-2 καλές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε καταπληκτικά για τους Ξανθιώτες, όπως και το πρώτο, με ένα τρίτο γκολ σχεδόν από τα αποδυτήρια, η Ξάνθη έβαλε γερές βάσεις για να φτάσει στην επικράτησε απέναντι στον Ατρόμητο. 

Η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς, έτσι και ο Εντιμάρ, μετά από ωραία ενέργεια πήγε να τα βάλει με την άμυνα του Ατρομήτου, σούταρε και στάθηκε τυχερός αφού η μπάλα μετά από κόντρα του έκανε το χατίρι και κατέληξε στα δίχτυα για το 3-0. Στην συνέχεια η Ξάνθη έδειξε ότι στις αντεπιθέσεις είναι εκρηκτική. Μετά το 60΄άφησε τα ηνία στον Ατρόμητο και αμύνθηκε, είχε ευκαιρίες ο Ατρόμητος, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει νωρίς για να κυνηγήσει κάτι καλύτερο και στο τελευταίο 10λεπτο παραδόθηκε στην ανώτερη Ξάνθη.

Οι φάσεις του αγώνα:
2’ Εκτέλεση φάουλ του Εντιμάρ αλλά Γιάννενα, όμως αυτή την φορά ο Ιτάνζ αντέδρασε και μπλόκαρε την μπάλα.
4΄Γκολ για την Skoda Ξάνθη, καταπληκτική συνεργασία από τους παίκτες της Ξάνθης που έκρυψαν την μπάλα, Βλαχοδήμος με ωραία ενέργεια έπαιξε το 1-2 με τον Μάνταλο, τρύπησε την άμυνα και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Μαρκόφσκι που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.
11’ Σουτ από τον Επστάιν του Ατρομήτου, εύκολα μπλοκάρει ο Βιβιανί.
20’ Γκολ για την Skoda Ξάνθη, με τον Πόι να σεντράρει από αριστερά και τον Βασιλακάκη στην καρδιά της μικρής περιοχής να πατάει γερά και να καρφώνει με κεφαλιά τον Ιτάνζ για το 2-0.
28΄Καλή ευκαιρία για τον Ατρόμητο με Ζουέλα, ο πρώην άσσος της ξανθιώτικης ομάδας έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση άλλα έστειλε τν μπάλα άουτ.
38’ Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ατρομήτου στο παιχνίδι, μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία ο Βιβιανί απέκρουσε αρχικά, το ριμπάουντ ο Μπρίτο που αστόχησε από κοντά.
40΄Άλλη μια ωραία ενέργεια του Βλαχοδήμου, σέρβιρε έτοιμο γκολ άλλη μια φορά στον Μαρκόφσκι, αλλά το σουτ του χτύπησε πάνω στην γραμμή της εστίας στον Τόμας για να περάσει κόρνερ.
43’ Καλή ευκαιρία με τον Μάνταλο, μετά από σέντρα του Βλαχοδήμου, κινήθηκε στην περιοχή, προσπάθησε να κρεμάσει τον Ιτάνζ με κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.
47’ Γκολ για την Skoda Ξάνθη, με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη βάζει τις βάσεις για μια μεγάλη νίκη με τον Εντιμάρ και ύστερα από κόντρα στο πόδι του Τομάς να σημειώνει το 3-0. Μια φανταστική ενέργεια όλων των παικτών καθώς η μπάλα ξεκίνησε από την άμυνα σε μια οργανωμένη ενέργεια και συμμετείχαν οι Βάλλας, Μπέρτος, Βλαχοδήμος, Πόι και Εντιμάρ.
50’ Ωραία ενέργεια και άστοχο σουτ του Βλαχοδήμου.
51’ Πήρε μπρος για τα καλά η Ξάνθη, ωραία στρώσιμο του Βλαχοδήμου, αυτός στην κίνηση το σουτ για να αποκρούσει ο Ιτάνζ.
57’ Κεφαλιά του Μήτρογλου από δύσκολη θέση, εύκολα μπλόκαρε ο Βιβιανί.
64’ Σπουδαία ευκαιρία για τον Ατρόμητο, ο Μήτρογλου με γλυκό σκάψιμο έβγαλε τον Σκόνδρα τετ α τετ, στραβό-κλωτσιά από τον Έλληνα μπακ, με υπερένταση ο Βάλλας κόβει για να καταλήξει ξανά στον ίδιο η μπάλα, αυτή την φορά με το κεφάλι άουτ.
71’ Τεράστια ευκαιρία για τον Ατρόμητο που πιέζει, ο Επστάιν κινήθηκε μέσα στην περιοχή από πλάγια θέση έκανε το σουτ, στην πορεία της μπάλας ο Μήτρογλου από κοντά με το κεφάλι αστόχησε.
74’ Αρκετά άστοχο σουτ του Τάτου, καμία ανησυχία για τον Βιβιανί.
90’ Εκτέλεση φάουλ από καλή θέση με τον Μήτρογλου, εύκολα μαζεύει ο Βιβιανί.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Skoda Ξάνθη: (Μαρίνος Ουζουνίδης) Βιβιανί, Βάλλας, Κομεσίδης, Εντιμάρ, Μπέρτος, Ντάνι, Βασιλακάκης (83’ Φλίσκας), Πόι (82’ Μαρσελίνιο), Βλαχοδήμος, Μάνταλος (71’ Σουάνης), Μαρκόφσκι.
Ατρόμητος Αθ.: (Γιώργος Δώνης) Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τομάς, Φυτανίδης (26’ Σφακιανάκης), Τάτος, Επστάιν, Μπρίτο (46’ Αναστασάκος), Γιαννούλης, Μήτρογλου, Ζουέλα, Πίτου Γκαρσία (56’ Δημούτσος).

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Σιδηρόπουλος (Δωδ/σου), με βοηθούς τους κ. Γούκο (Ηπείρου) και κ. Φραγκιαδάκη (Δωδ/σου).

Βαθμολογία:
1. Παναθηναϊκός 23β. (9αγ.)
2. Α.Ε.Κ. 22β. (11αγ.)
3. Ολυμπιακός 18β. (9αγ.)
4. Ατρόμητος Αθ. 17β. (10αγ.)
5. Π.Α.Ο.Κ. 15β. (11αγ.)
6. Skoda Ξάνθη 14β. (11αγ.)
7. Ο.Φ.Η. 12β. (9αγ.)
-. Εργοτέλης 12β. (11αγ.)
-. Πανιώνιος 12β. (11αγ.)
10. Παναιτωλικός 11β. (9αγ.)
11. ΠΑΣ Γιάννενα 9β. (9αγ.)
-. Αστ. Τρίπολης 9β. (9αγ.)
13. Άρης 7β. (9αγ.)
14. Κέρκυρα 6β. (9αγ.)
15. Λεβαδειακός 4β. (3αγ.)
16. Δόξα Δρ. 1β. (2αγ.)

Συντάκτης: Δημήτρης Καρακασίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια