GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Προχωράει το αρδευτικό της Καβάλας, πάγωσε το αντίστοιχο της Ξάνθης!

Στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» εντάχθηκε του αρδευτικό δίκτυο δυτικής πεδιάδας Νέστου ΠΕ Καβάλας, τη στ...

Στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» εντάχθηκε του αρδευτικό δίκτυο δυτικής πεδιάδας Νέστου ΠΕ Καβάλας, τη στιγμή που το αντίστοιχο έργο της ανατολικής πεδιάδας του ποταμού Νέστου που βρίσκεται στην Ξάνθη έχει μπει στο πάγο, μετά και από σχετικές ενστάσεις που κατέθεσαν οικολογικές οργανώσεις και οι οποίες εκδικάστηκαν στο ΣτΕ.

Προς το παρόν όπως φαίνεται προχωράει μόνο το αρδευτικό της Καβάλας. Πρόκειται για την κατασκευή αρδευτικού δικτύου μήκους 250 χιλιομέτρων από το Νέστο, που θα αρδεύσει συνολικά 25000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης κυρίως ρυζιού και αραβοσίτου. Χρήστες του έργου εκτιμάται ότι θα είναι 2000 παραγωγοί μέλη του ΤΟΕΒ.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 12.490.000 ευρώ θα δημοπρατηθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2012 ενώ ο χρόνος κατασκευής του εκτιμάται σε 36 μήνες. Η άρδευση θα γίνεται με ανοικτούς αγωγούς και φυσική ροή χωρίς να απαιτείται η κατανάλωση ενέργειας.

Η κατασκευή του δικτύου θα έχει πολύ σημαντικά και μετρήσιμα οφέλη στην τοπική κοινωνία αλλά και το περιβάλλον αφού η ευρύτερη περιοχή της πεδιάδας του Νέστου καθίσταται πλέον αρδευόμενη.

Το έργο θα οδηγήσει σε μείωση του κόστους παραγωγής σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης και αναδιάταξης του παραγωγικού μοντέλου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, θα εξοικονομήσει 650.000 ευρώ από ενέργεια που σπαταλώνταν σε γεωτρήσεις ενώ εξοικονόμηση θα υπάρξει και κατά 5,25 εκ. κυβικά μέτρα νερού που σήμερα χάνονταν στις χωμάτινες διώρυγες.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης δήλωσε για το έργο: «Η Περιφέρεια απαντά στην κρίση με συστηματική δουλειά και προώθηση σημαντικών έργων υποδομής που καρκινοβατούσαν επί χρόνια και που η υλοποίηση τους θα έχει άμεσα και μετρήσιμα αποτελέσματα στις τοπικές αλλά και στην περιφερειακή οικονομία.

Συνεχίζουμε απερίσπαστοι την δουλειά μας προκειμένου να διαμορφώσουμε σύντομα τους όρους και τις συνθήκες μετεξέλιξης του παραγωγικού μας μοντέλου και στην προσαρμογή του στην νέα ανταγωνιστική εποχή .Ευχαριστώ όλους τους τοπικούς φορείς της Καβάλας που συνέδραμαν την προσπάθεια η οποία είχε αίσια έκβαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια