GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σταθερά τα δημοτικά τέλη του δήμου Ξάνθης

-Πρόστιμο 900 ευρώ στον δήμο για καθυστερήσεις στο ΙΚΑ Την απόφαση να παγώσουν τα δημοτική τέλη του δήμου Ξάνθης, για το 2012, πήρε το μεση...

-Πρόστιμο 900 ευρώ στον δήμο για καθυστερήσεις στο ΙΚΑ

Την απόφαση να παγώσουν τα δημοτική τέλη του δήμου Ξάνθης, για το 2012, πήρε το μεσημέρι της Δευτέρας η οικονομική επιτροπή του δήμου, που συνεδρίασε με 35 θέματα εντός ημερήσιας διάταξης και 4 εκτός στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ξάνθης. 

Λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι δημότες, η οικονομική επιτροπή συνηγόρησε υπέρ του παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με το 2011 τα δημοτική τέλη του δήμου, ενώ παράλληλα αποφάσισε να μειωθούν τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων ζώνης Α.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως ο δήμος Ξάνθης καλείται να καταβάλει χρηματικό πρόστιμο ύψους 900 ευρώ στο ΙΚΑ καθώς, λόγω έλλειψης προσωπικού, δεν κατέβαλε εγκαίρως τις ασφαλιστικές του εισφορές προς το ΙΚΑ για τον μήνα Αύγουστο, με αποτέλεσμα σήμερα να υποχρεούται να καταβάλει πρόστιμο.

Η ΕΑΠΑΞ και πάλι στο προσκήνιο!
Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης όταν η κουβέντα έφτασε στην «αμαρτωλή» ΕΑΠΑΞ και τον αριθμό των εργαζομένων που αυτή σήμερα απασχολεί, τη στιγμή που δεν παρουσιάζει η ίδια κύκλο εργασιών. Όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρο της ΕΑΠΑΞ κ. Αλέκο Κυριακίδη, εκτός από τα τέσσαρα άτομα που απασχολεί η εν λόγω επιχείρηση σε αυτήν έχουν προστεθεί άλλοι δύο, που προέρχονται από τη ΣΕΒΑΘ-ΣΕΠΕΚ, εργοστάσια που βρίσκονται στη διαδικασία της πτώχευσης και ο δήμος έχει απορροφήσει μέρος των εργαζομένων τους.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έκρηξη του κ. Χρίστου Πούλιου, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο, ο οποίος ανέφερε πως θα φέρει το ζήτημα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και θα ζητήσει από τον κ. Κυριακή να αναφέρει εκεί που ακριβώς απασχολούνται οι εν λόγω εργαζόμενοι και ποία είναι η σύμβαση εργασίας τους.

«Καίνε» τα τέλη στη Σταυρούπολη
Το ποσό των 9 ευρώ + ΦΠΑ καλούνται να καταβάλουν οι δημότες του τέως δήμου Σταυρούπολης για τη χρήση των αποχετευτικών δικτύων του δήμου, μετά και τη σχετική απόφαση της οικονομικής επιτροπής. 

Είναι γνωστό ωστόσο ότι οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής αντιμετωπίζουν συνεχώς προβλήματα υδροδότησης, με πρόσφατο το παράδειγμα του Αυγούστου, όπου οι κάτοικοι έμειναν για μέρες ολόκληρες χωρίς νερό λόγω προβλημάτων στην τροφοδότησή τους, γεγονός που κατά πολλούς κατοίκους δημιουργεί ερωτηματικά για το ύψος των χρημάτων που αυτοί καταβάλουν, για υπηρεσίες που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια