GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Με 4 υπαλλήλους μένει το ΙΓΜΕ Ξάνθης, αβέβαιο το μέλλον του!

Τον δρόμο της εργασιακής εφεδρείας βλέπουν οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ Ξάνθης, με αποτέλεσμα το εν λόγω παράρτημα να μένει με 4 μονάχα υπαλλήλου...

Τον δρόμο της εργασιακής εφεδρείας βλέπουν οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ Ξάνθης, με αποτέλεσμα το εν λόγω παράρτημα να μένει με 4 μονάχα υπαλλήλους και με το μέλλον του εξαιρετικά αβέβαιο και ζοφερό.

«Οι διοικούντες μας μεταχειρίστηκαν σαν τις στυμμένες λεμονόκουπες, αφού πήραν ότι ήθελαν να πάρουν και μας πετάνε έξω. Όλα αυτά γίνονται για καθαρά λογιστικούς λόγους. Για να γλυτώσουν κάποια έξοδα του κράτους η μπάλα μας παίρνει σήμερα όλους, γιατί δεν είχαν κάνει τις κατάλληλες μελέτες» επισημαίνει ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΓΜΕ Ξάνθης κος Βασίλης Αρβανιτίδης, ο οποίος συνδέει το γεγονός της ένταξης των υπαλλήλων του ΙΓΜΕ στο καθεστώς εφεδρείας με τον κ. Θεόδωρο Πάγκαλο.

«Μέσα από τις εργασίες του ΙΓΜΕ είχαμε βρει και ένα κοίτασμα ζεόλιθων στην περιοχή του Έβρου. Ο κος Πάγκαλος ήθελε να παραχωρήσει αυτό το κοίτασμα σε μια εταιρία χωρίς να γίνουν οι νόμιμες διαδικασίες. Μέσω του κ. Θύμιου Σώκου έκανε την παραχώρηση αυτή σε μια συγκεκριμένη εταιρία, χωρίς να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κος Αρβανιτίδης ο οποίος διαπιστώνει πως «το ΙΓΜΕ ήταν στους πρώτους 11 οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται και σε αυτή τη λίστα μας έβαλε ο κος Πάγκαλος. Μήπως επειδή ήθελε να μας εκδικηθεί που δεν του επιτρέψαμε να κάνει αυτά που ήθελε;».

Από τους 34 εργαζόμενους που απασχολούνται αυτή τη στιγμή στο ΙΓΜΕ Ξάνθης μόνο οι 4 θα βγουν ζωντανοί, καθώς οι υπόλοιποι είτε οδηγούνται στη σύνταξη, είτε στην πρόωρη συνταξιοδότηση είτε θέτονται σε καθεστώς εφεδρείας δεχόμενοι μείωση απολαβών της τάξης του 60% και οδηγούμενοι σταδιακά στην απόλυση. «Εάν φύγει όλο το εξειδικευμένο προσωπικό, ποιος θα κάνει αυτές τις δουλείες που έκανε αυτό; Αυτό που απλώς τους νοιάζει είναι να μειωθεί το κοστολόγιο του ΙΓΜΕ και όχι το ποια είναι τα ανταποδοτικά οφέλη από την εργασία των υπαλλήλων αυτών» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κος Αρβανιτίδης για να συμπληρώσει πως «πέσαμε σε ανθρώπους που δεν ήταν άξιοι να ανταποκριθούν στις καταστάσεις όπως έπρεπε. Τα κάνουν όλα στο γόνατο χωρίς τον σωστό προγραμματισμό». 

Με την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας στο παράρτημα του ΙΓΜΕ Ξάνθης τα διαπιστευμένα εργαστήρια του ινστιτούτου στην περιοχή θα νεκρώσουν, καθώς δεν θα υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να τα στελεχώσει. «Ήδη όμως έχουμε υπογράψει συμβάσεις για να κάνουμε κάποιες εργασίες που θα αποφέρουν έσοδα στο κράτος, οι οποίες βέβαια θα μείνουν στον αέρα» σημειώνει ο κος Αρβανιτίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια