GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στα μέσα του 2012 ο φράχτης στον Έβρο

Σε πέντε μήνες αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης...

Σε πέντε μήνες αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, που περιόδευσε στην περιοχή.

Το συγκεκριμένο έργο, προσέθεσε ο κ. Όθωνας, αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος εργολάβος.

Επισκεπτόμενος το χερσαίο κομμάτι των Ελληνοτουρκικών συνόρων, που θα κατασκευαστεί ο «φράχτης», ο κ. Όθωνας υποστήριξε ότι με την ολοκλήρωση του έργου «θα υπάρξει μια καλύτερη επιχειρησιακή στόχευση η οποία ενδεχομένως και θα ενισχυθεί με πλωτά μέσα επιτήρησης της παραποτάμιας περιοχής», ενώ στόχος είναι να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση της επιτήρησης των συνόρων μέσα στο 2012.

Επίσης, ο κ. Όθωνας διευκρίνισε ότι στην περιοχή προβλέπεται η κατασκευή μόνον σύγχρονων κέντρων πρώτης υποδοχής μεταναστών για την καλύτερη διαχείριση των εισερχόμενων μεταναστών, την ταυτοποίηση τους και τον υγειονομικό τους έλεγχο και δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για μακροχρόνια κράτηση μεταναστών.

«Για πρώτη φορά υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης μεταναστευτικών ροών στη χώρα, που έχει εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και χρηματοδοτεί την υλοποίησή του. Πιστεύουμε πως ξεπερνώντας μια σειρά δυσκολίες που πάντα υπάρχουν όταν εφαρμόζεις ένα σχέδιο διαχείρισης τόσο ευαίσθητων θεμάτων, θα υπάρξει και συνέχεια και αποτελέσματα θεαματικά», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια