GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σε εφεδρεία ο ΟΑΕΔ Ξάνθης… μόνο 14 υπάλληλοι για ολόκληρο τον Νομό Ξάνθης!

«Αυτές είναι λύσεις του ποδαριού υπό το κράτος πανικού, χωρίς καμία οργάνωση» αναφέρει ο προϊστάμενος του ΟΑΕΔ Ξάνθης κος Σπύρος Μαζαράκης, ...

«Αυτές είναι λύσεις του ποδαριού υπό το κράτος πανικού, χωρίς καμία οργάνωση» αναφέρει ο προϊστάμενος του ΟΑΕΔ Ξάνθης κος Σπύρος Μαζαράκης, σχολιάζοντας την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας στο παράρτημα του ΟΑΕΔ στην Ξάνθη η οποία καθιστά ακόμη πιο δύσκολη της εξυπηρέτηση των πολιτών από τον οργανισμό στην Ξάνθη.

Είναι γνωστό πως ο οργανισμός απασχόλησης εργατικού δυναμικού στην Ξάνθη έχει μείνει με μόλις 14 εργαζόμενους, οι οποίοι καλούνται να εξυπηρετήσουν ολόκληρο τον νομό Ξάνθης, με τους εγγεγραμμένους ανέργους να αγγίζουν τις 17.000. «Αυτή την περίοδο εξυπηρετούμε πάνω από 500 άτομα καθημερινά και σε πολλές των περιπτώσεων αγγίζουν τα 1000 άτομα» επισημαίνει ο κος Μαζαράκης, τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή στον ΟΑΕΔ Ξάνθης ήδη ένας εργαζόμενος έχει τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, ενώ εξετάζονται άλλες δύο περιπτώσεις εργαζομένων, με αποτέλεσμα ο όγκος εργασιών των υπαλλήλων να είναι τεράστιος και η κατάσταση δραματική.

«Εδώ και καιρό η υπηρεσία μας έχει ζητήσει προσωπικό από τη διοίκησή μας και την περιφερειακή διεύθυνση. Δεν μπορούν να μας στείλουν άτομα με μετάθεση και υπάρχει η παθογένεια που διακρίνει την κρατική μας μηχανή σε όλες τις δραστηριότητές της» υπογραμμίζει ο κος Μαζαράκης, ο οποίος παράλληλα αναφέρει πως στο προσεχές διάστημα αναμένεται η μετακίνηση με απόσπαση δύο υπαλλήλων από τη περιφερειακή διεύθυνση στον ΟΑΕΔ Ξάνθης, ώστε να γίνει καλύτερη η εξυπηρέτηση των πολιτών. «Μέχρι στιγμής τα καταφέρνουμε οριακά. Έχω ζητήσει από υπηρεσίες όμορων νομών να μας βοηθήσουν και ελπίζω πως θα ανταποκριθούν θετικά στο κάλεσμά μας» προσθέτει ο ίδιος. 

Ήδη εδώ και μερικούς μήνες έξι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ έχουν βγει στη σύνταξη, οπότε και διογκώθηκαν τα προβλήματα στην υπηρεσία του οργανισμού, προβλήματα που τώρα αναμένεται να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο υπό τον φόβο της εργασιακής εφεδρείας. «Υπάρχει το ενιαίο μηχανογραφικό μας σύστημα το οποίο σε πολλές των περιπτώσεων μας λύνει τα χέρια, χωρίς ωστόσο να εξαφανίζονται τα προβλήματα» καταλήγει ο κος Μαζαράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια