GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δημοψήφισμα και ψήφο εμπιστοσύνης ζήτησε ο Πρωθυπουργός (+video)

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Αντικείμενο θα είναι η νέα δανειακή σύμβαση που προκύπτει από τη σ...

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Αντικείμενο θα είναι η νέα δανειακή σύμβαση που προκύπτει από τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής.

Προσφυγή στον λαό, μέσω δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

"Λέμε στον πολίτη να μιλήσει καθαρά με το ναι και το όχι του. Η εντολή του θα μας δεσμεύσει όλους" τόνισε ο πρωθυπουργός καταχειροκροτούμενος.

"Έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: Λέμε «όχι» στις εθνικές εκλογές τώρα γιατί θα ήταν υπεκφυγή και θα οδηγούσε σε διχόνοιες".

"Είναι η ώρα να απαντήσει ο πολίτης υπεύθυνα. Θέλει να την υλοποιήσουμε ή να την απορρίψουμε. Αν δεν την θέλει ο λαός δεν θα εφαρμοστεί. Εάν ναι θα προχωρήσουμε", ανέφερε ο κ. Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, που ξεκίνησε σε χαμηλούς τόνους και κατέληξε με δύο μεγάλες ειδήσεις, το δημοψήφισμα, αλλά και την διεξαγωγή ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, λόγω της κρισιμότητας των στιγμών ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς τόνισε ότι τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση απαιτούν την ψήφο εμπιστοσύνης των βουλευτών της. Η συζήτηση για την ψηφοφορία θα ξεκινήσει την Τρίτη.

Ο κ. Παπανδρέου μπορεί να απέκλεισε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ωστόσο όλα πλέον θα κριθούν από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Συνταγματικά το δημοψήφισμα δεν συνδέεται με πρόωρες εκλογές όμως ένα καθολικό "όχι" θα δημιουργούσε άμεση αμφισβήτηση σχετικά με τη νομιμοποίηση της κυβέρνησης να προχωρήσει με τη δανειακή σύμβαση.



Δεν υπάρχουν σχόλια