GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Υψηλής ποιότητας τα σταφύλια φέτος στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Υψηλής ποιότητας σταφύλια απέφερε η φετινή εσοδεία στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, δίνοντας ταυτόχρονα και υψηλές τιμές σε κάποιες περιοχέ...

Υψηλής ποιότητας σταφύλια απέφερε η φετινή εσοδεία στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, δίνοντας ταυτόχρονα και υψηλές τιμές σε κάποιες περιοχές λόγω ειδικών συνθηκών, σύμφωνα με το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου.

Κλιματολογικά ήταν μία υπέροχη χρονιά, πλην όμως η βροχερή άνοιξη είχε και μια συνέπεια που αιφνιδίασε τους αμπελουργούς σε πολλές περιοχές της χώρας: την εκτεταμένη προσβολή από περονόσπορο.

Ο περονόσπορος, συνηθισμένη ασθένεια της αμπέλου στη λοιπή Ευρώπη, σπάνια εμφανίζεται στις κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας και δη σε νομούς της νότιας Ελλάδας.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου έκανε μια πρώτη καταγραφή των βασικών χαρακτηριστικών που εμφάνισαν φέτος οι διάφορες αμπελουργικές ζώνες και δίνει μια πρώτη εικόνα για τα κρασιά που θα παρουσιάσουν φέτος.

Μαρώνεια, Θράκη
Το καλοκαίρι είχε τις κανονικές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα τα λευκά σταφύλια να διατηρήσουν την οξύτητα σε σχετικά υψηλά επίπεδα και το ερυθρό Μαυρούδι να είναι πλούσιο σε χρώμα και τανίνες.

Δράμα
Ο περονόσπορος δεν έκανε καθόλου την εμφάνισή του στην περιοχή. Αναμένεται μία πολύ καλή χρονιά με πλούσια αρώματα αλλά και υψηλότερες οξύτητες από ότι οι περσινές στα κρασιά. 
INPOST

Δεν υπάρχουν σχόλια