GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Παν. Σγουρίδης: «Σε αυτή τη φάση η λύση είναι, εκλογές»

Την πεποίθηση πως οι εκλογές μπορούν να αποτελέσουν διέξοδο για τη χώρα μας από την κοινωνικοπολιτική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η κοιν...

Την πεποίθηση πως οι εκλογές μπορούν να αποτελέσουν διέξοδο για τη χώρα μας από την κοινωνικοπολιτική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία εξέφρασε κατά τη διάρκεια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης που παραχώρησε ο κος Παναγιώτης Σγουρίδης, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, στον Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος συγκρίνοντας την πολιτική κατάσταση της χώρας με αυτή της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας οι πρόωρες εκλογές μπορούν να δώσουν λύση στο πολιτικό αδιέξοδο στο όποιο έχει περιέλθει η χώρα. «Αυτό που σήμερα αντιμετωπίζουμε με την οικονομική κρίση είναι πρωτόγνωρο στην νεότερη ιστορία της χώρας» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κος Σγουρίδης για να προσθέσει πως «οι αποφάσεις πρέπει να είναι άμεσες και επώδυνες, ο άμεσος χαρακτήρας των αποφάσεων έχει να κάνει με το ότι πρέπει να προλαμβάνεις και όχι να ακολουθείς τις εξελίξεις. Αυτή τη στιγμή δεν παίρνουμε αποφάσεις για να προλάβουμε τις εξελίξεις που τρέχουν, αλλά για αυτές που ήδη έχουν συμβεί, με αποτέλεσμα να είμαστε πίσω». 

Ο ίδιος εκτιμά πως για να βγει η χώρα μας από την οικονομική κρίση πρέπει να αυξήσει το ΑΕΠ της (Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν) ρίχνοντας το βάρος στην ανάπτυξη και στην αύξηση της παραγωγής, εξάγοντας παράλληλα τοπικά προϊόντα. Χαρακτηριστικά μάλιστα ο κος Σγουρίδης αναφέρει πως «καλό θα είναι οι πολιτικοί κάθε τόπου, κάθε νομού να φροντίζουν για να μπορέσει και ο λαός της περιφέρειας να ευημερεί, μέσα από την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας που θα δοθούν» για να συμπληρώσει ότι «το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι διαθρωτικό, η γραφειοκρατία του δημόσιου τομέα κωλυσιεργεί την παραγωγή. Έχουμε ένα βαρύ, γραφειοκρατικό κράτος και αυτό το κράτος πρέπει να αλλάξουμε. Σε αυτή τη φάση η λύση είναι εκλογές». 

Η χώρα είχε τις δυνατότητες να κάνει την αναδιάρθρωση της ίδιας της κοινωνικής δομής χωρίς να μπει στη δίνη της κρίσης του χρέους σύμφωνα με τον κ. Σγουρίδη, εξηγώντας ο ίδιος πως η χώρα μας θα μπορούσε να μην είχε μπει στη φάση της οικονομικής κρίσης αλλά να είχε επιλύσει μόνη της τα δημοσιονομικά της προβλήματα. «Ο πολίτης αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα όρια του, οι αντοχές του έχουν τελειώσει. Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει αλλά από τη στιγμή που βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση πρέπει να βρεθεί λύση» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος, ξεκαθαρίζοντας πως κατά την άποψή του η λύση είναι οι πρόωρες εκλογές.

Στο πλευρό του Τσιακίρογλου!
Στο πλευρό του κου Σωτήρη Τσιακίρογλου στη μάχη των εκλογών του ΕΒΕΞ τάχθηκε ο κος Σγουρίδης, αναφέροντας πως ο κος Τσιακίρογλου είναι «ένας καλός φίλος, ένας καλός επαγγελματίας και εκτός τούτου σαν πρόεδρος της ΟΕΒΕΞ ήταν σωστός και δραστήριος». Ωστόσο ο ίδιος αναφέρει πως δεν είναι σε θέση να δώσει κάποιο χρίσμα, καθώς δεν κατέχει ο ίδιος κάποιο αξίωμα. Παράλληλα υπογραμμίζει πως από τη μεριά του επιχειρηματικού κόσμου της Ξάνθης υπάρχει μια δικαιολογημένη «παγωμάρα», λόγω της κρίσης, όσον αναφορά τις εκλογές του ΕΒΕΞ και πως για να υπάρξει δραστηριοποίηση από πλευράς του εμπορικού κόσμου της Ξάνθης θα πρέπει «να υπάρξει ενεργοποίηση για επιλογή ικανών ανθρώπων οι οποί θα μετουσιώσουν το ΕΒΕΞ σε εργαλείο για την ενίσχυση των επιχειρηματιών».

Ανοιχτή η ΣΕΚΑΠ… 
Να παραμείνει ανοιχτή η ΣΕΚΑΠ, ώστε αυτή να περάσει ενεργή στα χέρια νέων επενδυτών επισήμανε ο κος Σγουρίδης, τονίζοντας πως μπορεί η ΣΕΚΑΠ να γίνει η νέα Ροδόπη, εάν και εφόσον παραμείνει ανοιχτή. «Το θέμα δεν είναι μόνο οι 300 εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ, αλλά να παραμείνει ανοιχτό το εργοστάσιο, να αυξήσει τη δυναμική του και να πάρει και άλλους εργαζόμενους. Πρέπει να πουληθεί ανοιχτή, όπως ακριβώς και με την περίπτωση της Ροδόπης» αναφέρει ο ίδιος προειδοποιώντας πως «εάν κλείσει, τότε αυτός που θα την πάρει θα την κρατήσει κλειστή και θα χρησιμοποιεί απλώς τα σήματά της».

Δεν υπάρχουν σχόλια