GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ακόμη «καίει» τους δήμους η φωτιά στον ΧΥΤΑ Ξάνθης

Το ποσό των 80.000 και πλέον χιλιάδων ευρώ ζητά από τον δήμο Ξάνθης ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Ν. Ξάνθης για την κάλυψη των δαπανώ...

Το ποσό των 80.000 και πλέον χιλιάδων ευρώ ζητά από τον δήμο Ξάνθης ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Ν. Ξάνθης για την κάλυψη των δαπανών που πραγματοποίησε ο σύνδεσμος κατά τη διάρκεια της πρόσφατης πυρκαγιάς που ξέσπασε στον ΧΥΤΑ Ξάνθης. 

Το αίτημα αυτό του συνδέσμου συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ξάνθης και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις τόσο για το μέγεθος του ποσό όσο και για την όλη λειτουργία του συνδέσμου. 

«Το ότι υπήρξαν προβλήματα είναι γεγονός και για να αντιμετωπίσουμε τη σωστή ταφή των απορριμμάτων θα έπρεπε ο σύνδεσμος να ενισχυθεί με μηχανήματα. Θεωρώ όμως ότι τα χρήματα είναι πάρα πολλά και θα πρέπει και ο σύνδεσμος στα πλαίσια της εξοικονόμησης χρημάτων να καλύψει ένα μέρος από τα έσοδα αυτά. Θα δώσουμε το 50% των χρημάτων και αυτό σταδιακά» επισημαίνει ο δήμαρχος Ξάνθης κος Μιχάλης Στυλιανίδης προσθέτοντας πως «κάποτε θα πρέπει και ο σύνδεσμος να καταλάβει ότι ο δήμος δεν είναι η παχιά αγελάδα. Οι αποφάσεις του επιβαρύνουν δυσανάλογα τον δήμο Ξάνθης».

Όπως αναφέρει ωστόσο ο κος Θανάσης Ξυνίδης «η χωματερή σήμερα είναι παράνομη, ευθέως και επισήμως. Έχουν καλυφθεί όλες οι λεκάνες, υπάρχει ανοχή και του Υπουργείου και της Περιφέρειας για επέκταση σε χώρους που δεν επιτρέπεται» και ως εκ τούτου ο δήμος και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. 

Το συγκεκριμένο αίτημα του συνδέσμου προκάλεσε πολλές και έντονες συζητήσεις μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μονοπωλώντας το ενδιαφέρον της συνεδρίασης, ανάμεσα σε θέματα χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όπως έγινε γνωστό ο σύνδεσμος έχει απευθυνθεί σε όλους τους ΟΤΑ της Π.Ε. Ξάνθης ζητώντας ανάλογα ποσά για να καλύψει, μεταξύ άλλων, έξοδα πυρόσβεσης, ενοικίαση μηχανήματος και τοποθέτηση ειδικής μεμβράνης. 

Τελικά αποφασίστηκε να δοθεί το 50% των χρημάτων που απαιτεί ο σύνδεσμος, δηλαδή 40.000 περίπου χιλιάδες ευρώ και να ζητηθεί από το Σύνδεσμο να καλύψει τις υπόλοιπες δαπάνες από περικοπές των λειτουργικών του εξόδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια