GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δεν εγκρίθηκε ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

Με έξι θέματα εντός και πέντε εκτός ημερησίας διάταξης συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής η επιτροπή ποιότητας ζωής του δήμου Ξάνθης με ν...

Με έξι θέματα εντός και πέντε εκτός ημερησίας διάταξης συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής η επιτροπή ποιότητας ζωής του δήμου Ξάνθης με νέο πρόεδρο της τον κ. Παναγιώτη Ταρενίδη, συνεδρίαση που είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης, αλλά λόγω της κατάληψης του δημαρχείου από τους δημοτικούς υπαλλήλους, άλλαξε τελικά η ημέρα και η ώρα πραγματοποίησής της. 

Το πρώτο και φλέγον θέμα της επιτροπής, του οποίου η συζήτηση ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου αλλά τελικά αναβλήθηκε για εχθές (Παρασκευή) ήταν η έγκριση χαρακτηρισμού δημοτικής γης ως χώρος στον οποίο ο σύνδεσμος διαχείρισης απορριμμάτων του Νομού θα εγκαταστήσει σημείο μεταφόρτωσης των απορριμμάτων του ορεινού όγκου. Μετά από πολλές τοποθετήσεις και συζητήσεις τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν ομόφωνα να απορρίψουν το συγκεκριμένο αίτημα για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Υπενθυμίζεται ότι έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν από τον σύλλογο προσκόπων Ξάνθης, ο οποίος διαθέτει τις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσής του συλλόγου δίπλα ακριβώς στον χώρο που έχει επιλεχθεί για τη δημιουργία του ΣΜΑ.

Από τη μεριά του ο κος Νίκος Φωτιάδης εξηγώντας τους λόγους της προσωπικής του διαφωνίας τόνισε πως «δεν αντιδρούμε στον περιφερειακό σχεδιασμό για τα σκουπίδια. Ο χώρος είναι ακατάλληλος εκεί γιατί προσβάλει τουριστικά την περιοχή. Είναι κοντά στο κατασκηνωτικό κέντρο των προσκόπων. Ρυπαίνει, δυσφημεί και προσβάλει τον προσκοπισμό εκεί πάνω». Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του κου Απόστολου Αγκόρτσα ο οποίος επισήμανε την επικινδυνότητα της δημιουργίας του ΣΜΑ στην εν λόγω περιοχή κατά τη μεταφορά των σκουπιδιών. «Δέκα χρόνια η Σταυρούπολη προσπαθεί να γίνει τουριστικός προορισμός και δεν μπορεί η εικόνα της περιοχής να είναι αυτή» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Η άρνηση του κόσμου οφείλεται κυρίως σε αυτό που φαίνεται με τα μάτια. Θα μπορούσατε να βάλετε δέντρα γύρω, γύρω» επισήμανε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κος Δημήτρης Βορίδης.

18 γραμματοκιβώτια
18 γραμματοκιβώτια πρόκειται να εγκατασταθούν στον αστικό ιστό της Ξάνθης μετά από σχετική αίτηση των ΕΛΤΑ προς τον δήμο και την επιτροπή ποιότητας ζωής. Όπως έγινε γνωστό θα τοποθετηθούν εντός της πόλης της Ξάνθης ενώ θα γίνει και αντικατάσταση ήδη υπαρχόντων κιβωτίων για τη διευκόλυνση των πολιτών. Η επιτροπή ποιότητας ζωής αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει το αίτημα αυτό των ΕΛΤΑ. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κατατέθηκε η πρόταση να μεταδίδονται οι συνεδριάσεις της επιτροπής από το δημοτικό ραδιόφωνο, κάτι που γίνεται στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου αλλά σε καμία εκ των επιτροπών.


Δεν υπάρχουν σχόλια