GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μισθός….180 ευρώ!

Με 180 ευρώ μηνιαίες απολαβές καλείται να ζήσει δημοτικός υπάλληλος της Π.Ε. Ξάνθης βιώνοντας εντόνως τα νέα μέτρα και τις περικοπές στην μι...

Με 180 ευρώ μηνιαίες απολαβές καλείται να ζήσει δημοτικός υπάλληλος της Π.Ε. Ξάνθης βιώνοντας εντόνως τα νέα μέτρα και τις περικοπές στην μισθοδοσία του, σύμφωνα με αποκαρδιωτικά στοιχεία που φέρνει στο φως το ThrakiToday. 

Από 1.368 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν στο σύνολο των μηναίων απολαβών του εν λόγω υπαλλήλου, ο υπάλληλος θα αμειφτεί για τον μήνα Οκτώβριο με το ποσό των 180 ευρώ μετά τις περικοπές και τις παρακρατήσεις στο μισθό του. Σε παρόμοια κατάσταση δεκάδες υπάλληλοι του δημοσίου, οι οποίοι σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, κο Χαράλαμπο Ευστρατίου, βρίσκονται πλέον σε σημείο εξαθλίωσης. 

«Η κυβέρνηση μας έχει στείλει στο εκτελεστικό απόσπασμα και νιώθω ότι είμαι ένας από αυτούς που θα εκτελεστούν, αλλά νιώθω πως πριν εκτελεστώ θέλω να ορμίξω σε αυτόν που με εκτελεί και να του πάρω το όπλο. Όλοι οι συνάδελφοι μου πρέπει να το καταλάβουν αυτό και να αντιδράσουν και να απεργήσουν» επισημαίνει ο κος Ευστρατίου για να προσθέσει πως «αυτό τον μήνα συνάδελφοι χάσανε 300-400 ευρώ. Δεν βάζουμε μέσα τις μειώσεις που είχαμε όλο αυτό το διάστημα. Έχουμε φτάσει σε σημείο εξάντλησης, δεν πάει πιο κάτω». 

Τις αμέσως επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με δύο απεργίες στις 5 και 19 Οκτωβρίου. «Υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν σταματήσει τα παιδία τους από τα φροντιστήρια, από εξωσχολικές δραστηριότητες» τονίζει χαρακτηριστικά ο κος Ευστρατίου αναφερόμενος στη δύσκολη οικονομικά θέση στην όποια έχει περιέλθει ένα μεγάλο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων τόσο της χώρας όσο και της τοπικής κοινωνίας. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν η αστυνομικοί υπάλληλοι με τον πρόεδρο των αστυνομικών υπαλλήλων Ξάνθης κο Κώστα Μαλικόπουλο να τονίζει πως «είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, περιμένουμε και το χαράτσι της ΔΕΗ και η κατάσταση είναι τραγική». Όπως αναφέρει ο ίδιος η μισθοδοσία του για τον μήνα Οκτώβριο ανέρχεται στο ποσό των 392 ευρώ και ως εκ τούτου «θα πρέπει πλέον οι κυβερνώντες να καταλάβουν ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο».

Δεν υπάρχουν σχόλια