GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Λίγο πριν την σέντρα

Μπορεί το νέο πρωτάθλημα της Superleague να ξεκινάει με αμφιβολίες, να έχουν γίνει δεκάδες πράγματα που δυσφήμισαν το Ελληνικό ποδόσφαιρο μέ...

Μπορεί το νέο πρωτάθλημα της Superleague να ξεκινάει με αμφιβολίες, να έχουν γίνει δεκάδες πράγματα που δυσφήμισαν το Ελληνικό ποδόσφαιρο μέσα στο καλοκαίρι, να επικρατεί ένα αλαλούμ όσον αφορά το ποιες ομάδες πρέπει να αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία και ποιες όχι, όμως όλα πλέον είναι έτοιμα για να γίνει η πρώτη σέντρα. Μετά τους Ηρακλή, Λάρισα και Πανσερραϊκό, που υποβιβάστηκαν (μέχρι την στιγμή που γράφεται το άρθρο) και επίσημα στην Football League, αντικαταστάθηκαν από τους Παναιτωλικό, ΠΑΣ Γιάννενα και ΟΦΗ για να συμπληρωθούν οι 16 φετινοί μονομάχοι.

Αυτά όμως μέχρι λίγες μέρες πριν την επίσημη πρώτη, γιατί από το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα, βάση δικαστικής απόφασης στερούνται το δικαίωμα συμμετοχής σε οποιαδήποτε επαγγελματική κατηγορία. Οπότε πλέον περιμένουμε να δούμε αν θα υποβιβαστούν στα πρωταθλήματα της Δ’ Εθνικής. Να υπενθυμίσουμε ότι η αρχική τιμωρία των δύο ομάδων από την ποδοσφαιρική αρχή για το μπλέξιμό τους, στα σκάνδαλα των στημένων, ήταν οι δύο αυτές ομάδες να παραμείνουν στην κατηγορία αλλά να τιμωρηθούν με αφαίρεση βαθμών, 8 για την Καβάλα και 10 για τον Βόλο.

Μακριά από όλα αυτά, η ομάδα της Θράκης, η Skoda Ξάνθη, φέτος θα προσπαθήσει να κάνει το παραπάνω βήμα, να ξεπεράσει τον εαυτό της και να μπει στην πρώτη 6αδα του πρωταθλήματος και φυσικά να καθιερωθεί εκεί. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, έδωσε τα σκήπτρα σε έναν γνώριμο άνθρωπο για τον σύλλογο, τον Μαρίνο Ουζουνίδη, που καλείται να αφυπνίσει την ομάδα, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε λήθαργο. Η ξανθιώτικη ομάδα είναι αρκετά αλλαγμένη σε σχέση με το τέλος της περσινής σεζόν, έχουν απομακρυνθεί αρκετοί ποδοσφαιριστές, ενώ έχουν καλυφτεί και αρκετά κενά, ενώ ανοιχτό παραμένει μέχρι την λήξη της μεταγραφικής περιόδου, το ενδεχόμενο για απόκτηση κάποιου ακόμα ποδοσφαιριστή.

Έτσι λοιπόν να κάνουμε μια μικρή εκτίμηση του τι θα περιμένουμε να δούμε φέτος στην Superleague. Καταρχήν ο πρωταθλητής Ολυμπιακός είναι η πιο ενισχυμένη ομάδα στην Ελλάδα, έχοντας πληθώρα παικτών σε κάθε θέση, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να δίνει τις έμπειρες οδηγίες του από τον πάγκο. Νομίζω ότι αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και φέτος είναι η ομάδα του Πειραιά. Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός πάει να κάψει μια χρονιά, μην έχοντας καταρχήν σταθερή διοίκηση και χρήματα να δαπανήσει, φέτος προτίμησε να ξεφορτωθεί τα ακριβά συμβόλαια που δεν μπορούσε πλέον να επωμιστεί, χάνοντας μέσα σ’ αυτά έναν ποδοσφαιριστή που κάθε ομάδα θα ήθελε στο ρόστερ της, τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Την 5αδα της κλασικής πρωτιάς, κλείνουν οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης, με την ομάδα του ΠΑΟΚ και φέτος να δείχνει ιδιαίτερα δυνατή, έχει καλό ρόστερ, με ελάχιστες απουσίες και νέο, αλλά έμπειρο τεχνικό στον πάγκο της, τον Λάζλο Μπολόνι, προσωπικά πιστεύω ότι είναι η μόνη ομάδα που θα κοντράρει φέτος τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ έχει πολλά οικονομικά προβλήματα, στηρίζεται σε ¨μεγάλους¨ ηλικιακά ποδοσφαιριστές, έχει αρκετά κενά στο ρόστερ της, αλλά έχει καταφέρει να αποκτήσει ένα ποδοσφαιριστή διεθνούς επιπέδου, τον Ισλανδό Έιντουρ Γκουντιόσεν. Ο Άρης είναι το μεγάλο στοίχημα, καθώς πήρε μόνο παίκτες που χρειάζεται, έχει και αυτός κάποια κενά, όμως ο Σάκης Τσιώλης που ανέλαβε στο κλείσιμο της περσινής χρονιάς, είναι άνθρωπος που εμπνέει εμπιστοσύνη και ο Άρης στηρίζει πολλά σ’ αυτόν. 

Από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι διεκδικητές μια καλής θέσης στην βαθμολογική κατάταξη είναι ο φιναλίστ του περσινού τελικού Κυπέλλου, Ατρόμητος, που έχει ενισχυθεί αρκετά, ιδίως με δανεικούς παίκτες από τον Ολυμπιακό. Μαζί τους και ένας γνώριμος στο θρακιώτικο κοινό, ο Φρανσίσκο Ζουέλα. Ο Εργοτέλης είναι μια κλασική δύναμη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με καλή διοίκηση και έναν έμπειρο τεχνικό, τον Νίκο Καραγεωργίου, που είναι ο μακροβιότερος προπονητής σε πάγκο ελληνικής ομάδας, σύμφωνα με τους 16 προπονητές που ξεκινούν το πρωτάθλημα και όλοι περιμένουν να δουν τι δουλειά έχει κάνει φέτος στους Κρητικούς, ο πρώην αρχηγός της Skoda Ξάνθη. Ακόμα ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και η πορεία του Παναιτωλικού, που ανέβηκε αέρα πέρυσι από στην από την Β’ Εθνική και έχει ενισχυθεί αρκετά, ώστε να μην κινδυνεύσει με πτώση.

Έπειτα ακολουθούν ομάδες που θα παλέψουν για την σωτηρία τους, με την Κέρκυρα, την Τρίπολη, τον ΟΦΗ, τα Γιάννενα, τον Πανιώνιο που έχει αρκετά οικονομικά προβλήματα. Όσον αφορά τις άλλες δύο θέσεις, φαίνεται ότι θα καλυφτούν από τον Λεβαδειακό και την Δόξα Δράμας, ομάδες που έχουν τα περισσότερα προβλήματα και ξεκινούν το πρωτάθλημα έχοντας κάνει προγραμματισμό για μια σεζόν στην Football League και όχι στην Superleague. Οι δύο αυτές ομάδες δεν θα συμμετέχουν την πρώτη αγωνιστική στο πρωτάθλημα, καθώς ακόμα δεν είναι ξεκαθαρισμένο το θέμα της ανόδου. Όπως και να΄ χει φέτος όλοι εύχονται να δουν ένα καθαρό πρωτάθλημα, θεαματικό που θα είναι η αφετηρία για κάτι καλό στον ελληνικό αθλητισμό.

Συντάκτης: Δημήτρης Καρακασίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια