GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



«Ο Ξυνίδης είναι άφαντος»

Σε λάθη και αδιαφορία από πλευράς του υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητα κ. Σωκράτη Ξυνίδη αποδίδει η ΝΟΔΕ Ξάνθης την ...

Σε λάθη και αδιαφορία από πλευράς του υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητα κ. Σωκράτη Ξυνίδη αποδίδει η ΝΟΔΕ Ξάνθης την «αδικία» σε βάρος του Νομού Ξάνθης στην κατανομή των νοσοκομειακών κλινών. 

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ αναφέρει:
Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας οι αποφάσεις του σχετικά με τις μειώσεις κλινών στα νοσοκομεία όλης της χώρας στα πλαίσια της προσαρμογής του στα κελεύσματα της τρόικα.

Το νοσοκομείο Ξάνθης με 300 κλίνες στον οργανισμό του και 256 ανεπτυγμένες κλίνες αυτή τη στιγμή, περιορίζεται στις 210.

Για να καταλάβουμε όμως ακόμη καλύτερα την απαξίωση της Ξάνθης εκ μέρους της κυβέρνησης σκόπιμο είναι να συγκρίνουμε τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής 2011 στις περιφερειακές ενότητες, τέως νομούς, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και τον αριθμό των νοσοκομειακών κλινών στις ίδιες περιφερειακές ενότητες.

ΡΟΔΟΠΗ 111.610 μόνιμοι κάτοικοι Νοσοκομείο Κομοτηνής 270 κλίνες
ΔΡΑΜΑ 98.540 // // // Δράμας 250 //
ΕΒΡΟΣ 147.530 // // // Αλεξ/πόλεως 590 //
// +Διδυμοτείχου 110 //
--------------------------------
700 //
ΚΑΒΑΛΑ 124. 480 // // // Καβάλας 420 //
ΞΑΝΘΗ 110.290 // // // Ξάνθης 210 // !!!

Η μόνη εξήγηση που μπορούμε να δώσουμε στα προαναφερόμενα στοιχεία είναι ότι οι Υπουργοί Υγείας Τιμοσίδης και Αηδόνης και ο Υφυπουργός κ. Πεταλωτής σκανδαλωδώς ευνόησαν τις εκλογικές τους περιφέρειες Καβάλας, Δράμας και Ροδόπης αντιστοίχως, την ίδια στιγμή που ο ημέτερος υπουργός κ. Ξυνίδης είναι ΑΦΑΝΤΟΣ!



Δεν υπάρχουν σχόλια