GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Εγκρίθηκε η επιχορήγηση για το αντιχαλαζικό δίκτυ στην ΑΜΘ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Διοίκηση του ΕΛΓΑ αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στα προγράμματα προληπτικής προστασίας τη...

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Διοίκηση του ΕΛΓΑ αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στα προγράμματα προληπτικής προστασίας της παραγωγής, ειδικά στις περιοχές και στις καλλιέργειες όπου έχει τεκμηριωθεί από επιστημονικές μελέτες η αποτελεσματικότητα των μέσων ενεργητικής προστασίας.

Το Δ.Σ. του ΕΛ.Γ.Α. με γνώμονα την αρχή ότι «η πρόληψη αποτελεί επένδυση» και στην προσπάθειά του να συμβάλει σοβαρά στην βιωσιμότητα, στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και του πρωτογενούς τομέα, σ’ αυτήν την κρίσιμη για την χώρα χρονική περίοδο, ενέκρινε το πρόγραμμα επιχορήγησης μέσων ενεργητικής προστασίας για το έτος 2011 συνολικού προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ.

Για το 2011 τα μέσα Ενεργητικής Προστασίας που θα επιχορηγήσει ο ΕΛ.Γ.Α. είναι :
α) O αντιπαγετικός ανεμιστήρας, καθώς και η μετατροπή των πετρελαιοκίνητων αντιπαγετικών ανεμιστήρων σε ηλεκτροκίνητους, για την προστασία των εσπεριδοειδών από τον παγετό στις Περιφερειακές Ενότητες : Αιτωλ/νίας, Αργολίδας, Άρτας, Αττικής (Περιοχή Δήμου Τροιζηνίας), Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, Πρεβέζης και Θεσπρωτίας.

β) Το αντιχαλαζικό δίχτυ, για την προστασία των μηλοειδών, των πυρηνοκάρπων, της ακτινιδιάς και των αμπελοειδών στις Περιφερειακές Ενότητες: Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Εύβοιας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσ/νίκης, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λαρίσης, Λασιθίου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ρεθύμνης, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλωρίνης, Χαλκιδικής και Χανίων.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται το αργότερο μέχρι την 15 - 9 – 2011 στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ. Μετά την ημερομηνία αυτή καμία αίτηση δεν θα γίνεται αποδεκτή από τον ΕΛΓΑ για το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια