GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Συνεχίζεται η αποψίλωση της Θράκης

Θέση για το ενδεχόμενο, που εξετάζει σοβαρά η κυβέρνηση, να κλείσει και το στρατοδικείο Ξάνθης πήρε και ο Βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ κος Αλέξαν...

Θέση για το ενδεχόμενο, που εξετάζει σοβαρά η κυβέρνηση, να κλείσει και το στρατοδικείο Ξάνθης πήρε και ο Βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ κος Αλέξανδρος Κοντός, ο οποίος με σχετική του ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Μπεγλίτη, επισημαίνει τα εξής:

«Σύμφωνα με πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως τις 1 Αυγούστου, θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην κατάργηση του Στρατοδικείου Ξάνθης. 

Με την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ παρατηρούμε τη συστηματική αποψίλωση των στρατιωτικών υπηρεσιών του νομού Ξάνθης, όπου εδρεύει και το Δ΄ΣΣ, μη λαμβάνοντας υπόψη το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην διατήρηση του κοινωνικοοικονομικού ιστού μιας ευαίσθητης και ακριτικής περιοχής.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως ήδη καταργήθηκε το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στην Σταυρούπολη, υποβαθμίστηκε το Στρατιωτικό Νοσοκομείο και πρόκειται να μεταφερθεί η έδρα του Στρατολογικού Γραφείου στην Κομοτηνή. 

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Θα καταργηθεί το Στρατοδικείο Ξάνθης συνεχίζοντας την αποδυνάμωση του Δ’ΣΣ;
2. Η κάθε μορφή υπηρεσιακής αποδυνάμωσης δεν οδηγεί παράλληλα και σε διάτρηση της αμυντικής θωράκισης της περιοχής;»

Δεν υπάρχουν σχόλια