GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ξεκινούν, επιτέλους, οι ψεκασμοί για τα κουνούπια

Αν και έχουν καθυστερήσει δραματικά, ξεκινούν οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφέρεια ΑΜΘ, μετά από σχετική απόφαση ...

Αν και έχουν καθυστερήσει δραματικά, ξεκινούν οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφέρεια ΑΜΘ, μετά από σχετική απόφαση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

Παρά την αδράνεια που παρουσίαζαν όλους αυτούς τους μήνες οι αρμόδιοι μηχανισμοί, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία όλων, δεν είχε δοθεί κάποια λύση στο πρόβλημα των κουνουπιών, διοικητικό κενό το οποίο επιχειρεί να καλύψει όπως, όπως τώρα το Υπουργείο, αποφασίζοντας την καθυστερημένη υλοποίηση του ψεκασμού. 

Σε σχετική του ανακοίνωση το Υπουργείο αναφέρει:
«Μετά την ακύρωση του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού, για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ,αποφάσισε την ενεργοποίηση του μηχανισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, ώστε να συνεχίσει τους ψεκασμούς , στην εν λόγω περιφέρεια.

Έγκαιρα το Υπουργείο ,είχε αποστείλει με εγκυκλίους του προς όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, τις αιρετές Περιφέρειες και τους Καλλικρατικούς Δήμους της χώρας, σαφείς οδηγίες για την υλοποίηση των προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών, στις περιοχές ευθύνης τους.

Επιπρόσθετα, το Υπουργείο Υγείας και κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει ξεκινήσει από το Μάρτιο του 2011, εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού, που αφορά στην προστασία από τα κουνούπια.Το ΚΕΕΛΠΝΟ παρακολουθεί την εξέλιξη και διαβεβαιώνει ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Παρακολουθεί δε ,την εξέλιξη του φαινομένου και θα ενημερώνει σε εβδομαδιαία βάση μέσω της ιστοσελίδας www.keelpno.gr».

Δεν υπάρχουν σχόλια