GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σε διαθεσιμότητα 35 εργαζόμενοι της Diana

Το μέλλον τηw χαρτοβιομηχανίας Diana, που εδρεύει στην Ξάνθη, επανήλθε στο προσκήνιο με ερώτηση που κατέθεσαν τέσσερεις βουλευτές της Δημοκρ...

Το μέλλον τηw χαρτοβιομηχανίας Diana, που εδρεύει στην Ξάνθη, επανήλθε στο προσκήνιο με ερώτηση που κατέθεσαν τέσσερεις βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, μετά και την απόφαση της διοίκησης να θέσει σε διαθεσιμότητα 35 εργαζόμενους. 

Όπως είχε αποκαλύψει με δημοσίευμά της η Εφημερίδα Ακρίτας, πριν από μερικές εβδομάδες, η διοίκηση είχε εκφράσει την πρόθεσή της να θέσει σε διαθεσιμότητα 35 εργαζόμενους της, στο πλαίσιο του οικονομικού εξορθολογισμού της χαρτοβιομηχανίας, η οποία ταλανίζεται από σοβαρά οικονομικά προβλήματα. 

Στην ερώτησή τους, την οποία καταθέτουν στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, οι βουλευτές αναφέρουν τα εξής: 

«H Χαρτοποιία Θράκης «DIANA Α.Ε.», μια δυναμική εταιρία του νομού Ξάνθης με σημαντική δραστηριότητα 30 ετών, αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα σημαντικά οικονομικά προβλήματα, καθώς παρουσιάζει αδυναμία προμήθειας πρώτων υλών, με άμεσο οικονομικό και εργασιακό αντίκτυπο στους 120 εναπομείναντες εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, η βιομηχανία αδυνατεί να καλύψει τις λειτουργικές της ανάγκες, όπως η αποπληρωμή των εργαζομένων και του ηλεκτρικού ρεύματος. Το Δεκέμβριο του 2010 διακόπηκε η παροχή φυσικού αερίου προς την εταιρία, ενώ από τις 6 Ιουνίου για τρεις εβδομάδες κόπηκε και το ρεύμα από τη ΔΕΗ.

Με πρόσφατη απόφαση της η διεύθυνση της βιομηχανίας έκανε γνωστό σε 35 εργαζομένους του παραγωγικού τμήματος ότι τίθενται σε διαθεσιμότητα και αναμένεται, σταδιακά, να δοθούν άδειες και στους εργαζόμενους των άλλων τμημάτων.

Επειδή, έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση και αβεβαιότητα στο σύνολο των εργαζομένων της DIANA A.E. για το μέλλον των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους,

ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Είναι ενημερωμένος για τις εξελίξεις αυτές; Ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει για την άμεση άρση των διαθεσιμοτήτων; Έχει επιληφθεί του θέματος η επιθεώρηση εργασίας;

Ποια μέτρα θα λάβει για την ανάσχεση της πορείας αποβιομηχανοποίησης της περιοχής, η οποία προχωρά τάχιστα με δραματικές συνέπειες για τους εργαζομένους;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης, Γρηγόρης Ψαριανός»

Δεν υπάρχουν σχόλια