GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



1,6 εκατομμύρια για την αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου Θάσου

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε το αρχαίο θέατρο της Θάσου, στο οποίο αναμένεται να υλοποιηθούν μια σειρά από παρεμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 1.645...

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε το αρχαίο θέατρο της Θάσου, στο οποίο αναμένεται να υλοποιηθούν μια σειρά από παρεμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 1.645.000 ευρώ. 

Το έργο για την «Αποκατάσταση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Θάσου», υπογράφθηκε από τον περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Άρη Γιαννακίδη, ενώ σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η περιφέρεια αναφέρεται πως «η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, θεωρεί ότι το συγκεκριμένο έργο είναι μείζονος σημασίας και συνδέεται άμεσα με το Μουσείο της Θάσου και την εν γένει ανάδειξη της σπάνιας ιστορικής κληρονομιάς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το συγκεκριμένο έργο αποσκοπεί στη βελτίωση της μορφής του μνημείου τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τη χρήση του σε εκδηλώσεις πολιτισμού (Φεστιβάλ Θάσου). Περιλαμβάνει αναστύλωση του προσκηνίου, την αποκατάσταση των αναλημματικών τοίχων των παρόδων, την αντικατάσταση της υπάρχουσας ξύλινης επένδυσης των εδωλίων που έχουν καταστραφεί και εξομαλύνσεις κλίσεων στα πρανή του κοίλου. Επίσης ο περιβάλλον χώρος θα διαμορφωθεί με αντικαταστάσεις των περιφράξεων και των κιγκλιδωμάτων ενώ θα καταστεί προσβάσιμος και σε άτομα με κινητικές δυσκολίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια