GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το Μονοπάτι της Ζωής δίνει ζωή στην Ξάνθη

Λίγα μόλις μέτρα μακριά από τον αστικό ιστό της πόλης η φύση συναντά το σύγχρονο, το νέο, το βιομηχανικό. Ο λόγος για το Μονοπάτι της Ζωής, ...

Λίγα μόλις μέτρα μακριά από τον αστικό ιστό της πόλης η φύση συναντά το σύγχρονο, το νέο, το βιομηχανικό. Ο λόγος για το Μονοπάτι της Ζωής, που πριν από περίπου μια εβδομάδα άνοιξε και επίσημα τις πόρτες του στους πολίτες της Ξάνθης, δίνοντας τους τη δυνατότητα να ξεφύγουν για λίγο από τους τεχνολογικά γρήγορους ρυθμούς της πόλης κάνοντας μια βόλτα στη φύση.

«Έρχομαι εδώ γιατί ηρεμώ. Ξεχνώ για λίγο τα προβλήματα μου και απολαμβάνω την ηρεμία της φύσης» εξομολογείται η 23χρόνη Ελένη, που επί δύο ώρες αφέθηκε στην ηρεμία του μονοπατιού. «Εδώ μπορώ να σκεφτώ καθαρά τα προβλήματά μου και όταν βγω ξανά στη βαβούρα της πόλης αισθάνομαι πιο έτοιμη να τα αντιμετωπίσω» προσθέτει.

Πολίτες όλων των ηλικιών επισκέπτονται καθημερινά το Μονοπάτι, περνώντας μερικές ώρες δίπλα στη φύση. Λίγα μόλις μέτρα, στη δεξιά πλευρά του Μονοπατιού, το ποτάμι δίνει τη δική του πινελιά στην ακουστική του χώρου, ενώ η χαμηλή και πυκνή βλάστηση στη δεξιά πλευρά χαρίζουν ένα κύμα δροσιάς και ηρεμίας. 

Τα μικρά δενδρύλλια που έχουν τοποθετηθεί πλευρικά του Μονοπατιού, και τα οποία φροντίζονται από ειδικό σύστημα πότισης, συμβολίζουν το μέλλον και κάνουν τον 26χρόνο Κώστα να δηλώνει: «είναι ένας παράδεισος δίπλα στην πόλη». Μια παρέα μικρών παιδιών έχει στήσει το δικό της κέντρο διασκέδασης στην είσοδο του Μονοπατιού, συντροφιά με τις νότες μια καλοκουρδισμένης κιθάρας. «Δεν είναι ότι καλύτερο να βλέπεις μικρά παιδία να παίζουν και να διασκεδάζουν στη φύση;» αναρωτιέται ο 26χρόνος Κώστας, συμπληρώνοντας πως «σίγουρα θα γίνω θαμώνας της περιοχής!».

Δεν υπάρχουν σχόλια