GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απ. Αγκόρτσας: «Μύθευμα η εμπλοκή του Δήμου»

« Η μόνη εμπλοκή που έχουμε ως δήμος είναι ότι ήρθαν οι άνθρωποι αυτοί και μας ζήτησαν να τους παραχωρήσουμε αυτά τα χωράφια. Αλλά τους είπα...

«Η μόνη εμπλοκή που έχουμε ως δήμος είναι ότι ήρθαν οι άνθρωποι αυτοί και μας ζήτησαν να τους παραχωρήσουμε αυτά τα χωράφια. Αλλά τους είπαμε ότι δεν ανήκουν στον δήμο» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Τουρισμού του Δήμου Ξάνθης, κος Απόστολος Αγκόρτσας, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα απαντώντας σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγω για καταληψίες στην περιοχή της Νεάπολης, που περιφράζουν δημοτικές εκτάσεις.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κος Αγκόρτσας οι κάτοικοι της εκεί περιοχής χρησιμοποιούν τμήματα γης, τα οποία ωστόσο δεν ανήκουν στον Δήμο Ξάνθης, για την κατασκευή των προσωπικών τους κήπων. «Μας φωνάξανε κάποια στιγμή να δούμε τον χώρο αυτό εάν είναι δημοτικός με το σκεπτικό να δημιουργηθεί εκεί ένα αγρόκτημα του δήμου, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε γιατί δεν είναι δικό μας ο χώρος εκεί» επισήμανε ο κος Αγκόρτσας προσθέτοντας παράλληλα πως «δεν υπάρχει ούτε νερό στην περιοχή εκεί. Είναι μικροί μπαχτσέδες με τους οποίους επιβιώνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι».

Ήδη ο δήμος διαθέτει δημοτικές εκτάσεις σε συνταξιούχους για τη δημιουργία λαχανόκηπων, ώστε να παράγουν οι ίδιοι τα λαχανικά τους και να περνούν παραγωγικά τον χρόνο τους. «Ένα χωράφι που ήταν ξερικό το περίφραξε ο δήμος και το μοίρασε ανά 50 τ.μ. σε συνταξιούχους, οι οποίοι βγάζουν κάποια παραγωγή για τον εαυτό τους και απασχολούνται εκεί» υπογράμμισε ο κος Αγκόρτσας τονίζοντας ωστόσο πως «ποίος να τολμήσει να πάρει πρωτοβουλία, όποιος πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί διότι πίσω από κάθε ανέξοδη πρωτοβουλία κρύβεται ένα τέρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια