GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πτυχίο σε τρία χρόνια με τον νέο Νόμο

Ο νέος νόμος – πλαίσιο που αφορά τη λειτουργία των ΑΕΙ – ΤΕΙ και τον οποίο θα καταθέσει σε λίγες μέρες στη Βουλή η υπουργός Παιδείας , Άννα ...

Ο νέος νόμος – πλαίσιο που αφορά τη λειτουργία των ΑΕΙ – ΤΕΙ και τον οποίο θα καταθέσει σε λίγες μέρες στη Βουλή η υπουργός Παιδείας , Άννα Διαμαντοπούλου προβλέπει μεταξύ άλλων ότι οι σπουδαστές θα παίρνουν το Πτυχίο τους σε τρία χρόνια ,αντί σε τέσσερα που ίσχυε μέχρι σήμερα.
Δυνατότητα πτυχίου στα τρία χρόνια με το νέο Νόμο για ΑΕΙ - ΤΕΙ

Η υπουργός Παιδείας παρουσίασε την Τρίτη στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας για την Παιδεία του ΠΑΣΟΚ τις βασικές διατάξεις του νέου νόμου. Αύριο αναμένεται να τις παρουσιάσει σε άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο και το Σάββατο στη Σύνοδο Πρυτάνεων που θα γίνει στον Βόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δίνεται η δυνατότητα σε όσα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ το επιθυμούν να οργανώσουν τριετή προγράμματα σπουδών. Οι σπουδές θα αποτιμώνται με πιστωτικές μονάδες και όποιος φοιτητής συγκεντρώνει 180 μονάδες, που αντιστοιχούν σε τρία έτη σπουδών, θα παίρνει πτυχίο. Πάντως θεωρείται ότι η αλλαγή αυτή δεν θα αφορά όλες τις σχολές και θα εξαιρεθούν Πολυτεχνικές και Ιατρικές.

newstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια