GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



«Παράγω & Εξάγω: Το νέο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της Θράκης»

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το κατάστημα της ΙCAP Group στη Βόρεια Ελλάδα, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Παράγ...

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το κατάστημα της ΙCAP Group στη Βόρεια Ελλάδα, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Παράγω & Εξάγω: Το νέο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της Θράκης» με Επίσημο Ομιλητή τον κ. Σωκράτη Ξυνίδη, Αναπληρωτή Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011 και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ξάνθης.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ξάνθης, κ. Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, ενώ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, κ. Δημήτρης Λακασάς, θα αναπτύξει το θέμα:«Παράγω και Εξάγω: Το Νέο μοντέλο υγιούς οικονομικής ανάπτυξης – Το παράδειγμα της Θράκης» και συγκεκριμένα θα αναφερθεί στα παρακάτω σημεία:

1. Ελληνικές εξαγωγές – σύντομη αναδρομή και πρόσφατες εξελίξεις στο ελληνικό εξωτερικό εμπόριο.
2. Εξωτερικό εμπόριο Βορείου Ελλάδος. Ποια είναι η θέση της Ξάνθης στο εξωτερικό εμπόριο της περιφέρειας; Σε εθνικό επίπεδο που κατατάσσεται ο νομός; Δείκτες εξωστρέφειας (εξαγωγική επίδοση κλπ), κυριότεροι κλάδοι και προορισμοί.
3. Σύγκριση με ΕΕ-27 και Ευρωζώνη. Που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα σε βασικά μακροοικονομικά μεγέθη.
4. Σκιαγράφηση κατάστασης ελληνικής οικονομίας – Που βρισκόμαστε. Προβλήματα & Αδυναμίες (ρευστότητα, δημόσιος τομέας κλπ). Τι πρέπει να γίνει.
5. Δόγμα «Παράγω & Εξάγω»
6. Ενίσχυση εξωστρέφειας - Αναγκαίες παρεμβάσεις και δράσεις (Ταμείο Εξωστρέφειας, GO2Market κλπ).
7. Δράσεις ΣΕΒΕ για ενίσχυση εξωστρέφειας.

Ο Manager του τομέα Management Consulting της ΙCAP Group στη Βόρειο Ελλάδα, κ. Θανάσης Παναγιώτου θα αναφερθεί στο θέμα: «Ανάπτυξη Εξαγωγών: Απαιτήσεις σε πόρους και εργαλεία» και συγκεκριμένα θα αναφερθεί στα παρακάτω σημεία:
1. Έρευνα Αγοράς – Αναζήτηση στοιχείων για τον πελάτη, τον ανταγωνιστή και πλαίσιο της αγοράς του εξωτερικού.
2. Ενέργειες μάρκετινγκ – Εργαλεία και κανάλια προβολής στο εξωτερικό.
3. Επιχειρηματική οργάνωση – Απαιτήσεις σε πόρους για την υποστήριξη της εξωστρέφειας.
4. Ανάπτυξη ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος – Ο ρόλος των ανθρώπων, των προϊόντων και των τιμών
5. Διαχείριση πιστωτικού κινδύνου – Προτάσεις για την ανάπτυξη ενός ευέλικτου μίγματος εργαλείων για τη διασφάλιση των εισπράξεων

Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με τους παρισταμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια