GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σε αναβολή η Γενική Συνέλευση της ΣΕΚΑΠ, ενόψει εξελίξεων…

Αναβλήθηκε για τις 20 Ιουλίου, η Γενική Συνέλευση της ΣΕΚΑΠ, που ξεκίνησε την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 11 το πρωί, μετά από πρόταση του κ. Βα...

Αναβλήθηκε για τις 20 Ιουλίου, η Γενική Συνέλευση της ΣΕΚΑΠ, που ξεκίνησε την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 11 το πρωί, μετά από πρόταση του κ. Βασίλη Λειβαδίτη, προέδρου του Συνεταιρισμού Εργαζομένων και πρώην Εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ και κατόχων του 6% των μετοχών της εταιρίας. Ο λόγος οι οικονομικές ανακατατάξεις που επιφέρει στην εταιρία η προς ψήφιση στο μεσοπρόθεσμο μείωση του χρόνο αποπληρωμής του καπνικού φόρου από 56 σε 18 ημέρες, γεγονός που επιφέρει χρηματοοικονομική επιβάρυνση στην εταιρία της τάξης των 18 εκατομμυρίων ευρώ, προς το παρόν.

Εάν στα παραπάνω προστεθεί και το γεγονός πως η αποπληρωμή των υπαλλήλων παρουσιάζει καθυστέρηση, τουλάχιστον, ενός μηνός γίνεται ξεκάθαρη η δύσκολη οικονομική θέση που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η ΣΕΚΑΠ, η οποία βρίσκει μπροστά της πόρτες κλειστές, καθώς δεν καρποφόρησε το αίτημα της, σε κάθε υπεύθυνο φορέα μεταξύ των οποίων και το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η διοίκηση της ΑΤΕ, για αποδοχή τα σταδιακής εφαρμογής του νέου νόμου για την αποπληρωμή του καπνικού φόρου. 

Έως και σήμερα δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα από τα συναρμόδια υπουργεία βάζοντας ουσιαστικά την ταφόπλακα στις ελληνικές τσιγαροβιομηχανιές δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για το κλείσιμο των βιομηχανιών αυτών, μεταξύ αυτών και της ΣΕΚΑΠ. Παράλληλα, η ΣΕΚΑΠ φέρεται να πιέζει την ΑΤΕ για άμεση χρηματοοικονομική διευκόλυνση, ώστε να μπορέσει η εταιρία να ανασάνει και να αποφύγει την κατάρρευση της. 

Εν αναμονή της συνεδρίασης της 20ης Ιουλίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της εταιρίας που αναμένεται να φωτίσει το ομιχλώδες και θολό τοπίο που επικρατεί στην κεφαλαιουχική σύνθεση της εταιρίας. 

Να θυμίσουμε πάντως ότι στην ανακοίνωση της η ΣΕΚΕ της 27 Ιουνίου μετά τη συνάντηση των διοικήσεων ΣΕΚΕ και ΑΤΕ συμφωνήθηκε να υπάρξει μόνο(;) η πώληση των μετοχών της ΑΤΕ, χωρίς να συζητηθεί παράλληλα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας. Οι γνωρίζοντες προβλέπουν μετά την πώληση ή και παράλληλα με την πώληση των μετοχών της ΑΤΕ, διαπραγμάτευση και εν συνεχεία πώληση και του πακέτου των μετοχών της ΣΕΚΕ ενόψει της αναδιοργάνωσης της εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια