GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Διακοπή για να τη βάλουν σε εκκαθάριση…

Σε εκκαθάριση εν λειτουργία αποφάσισαν να «στείλουν» την Αναπτυξιακή Ξάνθης οι μέτοχοι της που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση της εταιρίας...

Σε εκκαθάριση εν λειτουργία αποφάσισαν να «στείλουν» την Αναπτυξιακή Ξάνθης οι μέτοχοι της που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση της εταιρίας, που ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης 30/06/2011 και αποφασίστηκε να διακοπεί και να συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη στις 07 Ιουλίου δίνοντας χρόνο σε ελεγκτές να κάνουν φύλλο και φτερό τα οικονομικά της εταιρίας και να ελεγχθεί πλήρως το υφιστάμενο νομικό καθεστώς με το οποίο θα προχωρήσουν προς την κατεύθυνση αυτή χωρίς να διακυβευτεί η όποια δυναμική απέμεινε για την ενεργό συμμετοχή της Αναπτυξιακής και των ενδιαφερομένων από την περιοχή στα υπό υλοποίηση έργα Leadr, Leader αλιείεας και ΟΠΑΑΧ. 

Το νομικό τμήμα της εταιρίας μαζί με τον λογιστή θα δώσουν την ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη άποψη για το πώς θα γίνει η εκκαθάριση εν λειτουργία, ενώ παράλληλα μετά και την αναφορά του κ. Πασχάλη Λύρατζη, πρόεδρου της Αναπτυξιακής, ότι έχουν πληρωθεί σε προμηθευτές υποχρεώσεις της Αναπτυξιακής χωρίς να υπάρχουν τα αντίστοιχα παραστατικά από το 2002, για τα οποία προσπαθούν να βρουν μια λύση αλλά δεν μπορούν, θα υπάρξει σχετικός έλεγχος από το νομικό τμήμα αναφορικά με το συγκεκριμένο γεγονός. Παρατείνεται για ακόμη μια εβδομάδα η θητεία του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου της Αναπτυξιακής Ξάνθης αισιοδοξώντας ο πρόεδρος και τα μέλη του να είναι η τελευταία αναβολή, δίνοντας οριστικό τέλος στην επιθυμία τους να αποχωρήσουν από τη διοίκηση μιας εταιρίας με μηδενικά έσοδα και υπέρογκα έξοδα, επιθυμία η οποί εκφράστηκε αρχικά από τις αρχές του έτους και αναμένουν να υλοποιηθεί όσο το δυνατόν συντομότερα.

Με συσσωρευμένα χρέη που αγγίζουν τις 503.000 ευρώ η Αναπτυξιακή Ξάνθης κλείνει το 2011 χωρίς έσοδα, καθώς όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας έχει υπερκαλυφθεί από τις ζημίες της εταιρίας, θέτοντας θέμα λειτουργίας της. Την ανάγκη να αποφασίσει το Δ.Σ. για την άμεση εκκαθάριση εν λειτουργία της εταιρίας επισήμανε κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο κος Γιώργος Παραστατίδης, θέση που βρήκε αρκετούς υποστηρικτές ανάμεσα στους μετόχους.

Και ενώ επισημαίνονταν ότι «εμείς σήμερα είμαστε εδώ για να τοποθετηθούμε και να κρίνουμε τα πεπραγμένα του Δ.Σ. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα διαφορετικό, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα στην ημερησία διάταξη σύγκλησης της τακτικής γενικής συνέλευσης. Θα πρέπει να τεθεί με το νέο Δ.Σ. θέμα εκκαθάρισης της εταιρίας και ελεγκτών για να μπούμε στη διαδικασία να τα συζητήσουμε» ανέφερε ο κος Απόστολος Δανδαλιάρης, εκπρόσωπος της ΕΑΣ Ξάνθης, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή του στην πρόταση του κ. Παραστατίδη, προσθέτοντας παράλληλα πως «δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να αποφασίσουμε κάτι άλλο σήμερα πόσο μάλλον για διάλυση της εταιρίας».

Από τη μεριά του ο κος Παραστατίδης έκανε λόγο για μια “πρόταση ευθύνης” η οποία πρέπει να παρθεί άμεσα, ώστε να δοθεί εκ των έσω λύση στα χρονίζοντα προβλήματα της εταιρίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εγώ έκανα αυτή την πρόταση ευθύνης για να διαχειριστούμε τις τύχες της αναπτυξιακής εμείς και όχι κάποια δημόσια αρχή (εποπτεία εμπορίου) και για να μπορούμε και εμείς μόνοι μας να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις ».

Απεμπλοκή ζητά η Περιφέρεια!
Την απεμπλοκή της από την Αναπτυξιακή Ξάνθης ζήτησε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, διά της αντιπροσώπου της κας Μαραγκού, η Περιφέρεια ΑΜΘ αναφέροντας πως το μετοχικό της κεφάλαιο προτίθεται να το παραχωρήσει στους δήμους. Η απόφαση αυτή της Περιφέρειας σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως και μάλλον αρνητικά, από τους μετόχους, με τον κ. Δημήτρη Μπένη, εκπρόσωπο του Δήμου Ξάνθης, να μέμφεται την Περιφέρεια για προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών της λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Περιφέρεια δηλώνει ότι αποποιείται των μετοχών της. Τουλάχιστον, ο Δήμος Ξάνθης την πρόταση αυτή δεν μπορεί να τη δεχτεί. 

Εάν πούμε ότι αυτό είναι εργαλείο για τη διάσωση του οποίου όλοι πρέπει να συνδράμουμε, πρώτη η Περιφέρεια θα έπρεπε να το πράξει. Πρέπει να βάλουμε όλοι κάτω το κεφάλι μας γιά να σώσουμε την εταιρία. Δεν μπορεί ένας βασικός μέτοχος να αποποιείται των ευθυνών του και να θέτει και όρους, τις υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί έως τώρα ποιος θα τις αναλάβει; Μείζον θέμα είναι η συμμετοχή στις υποχρεώσεις. Δεν μπορούμε να επωμιστούμε τα βάρη άλλων».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του έτερου εκπροσώπου του Δήμου Ξάνθης, αντιδημάρχου κ. Απόστολου Αγκόρτσα, ο οποίος τόνισε πως η Περιφέρεια αποτελεί συνέχεια της Νομαρχίας, με την τελευταία να έχει ωφεληθεί οικονομικά από τις δράσεις της ΑΝ.ΞΑ. «Υπάρχει μια συνέχεια από τη Νομαρχία στην Περιφέρεια. Όλα αυτά τα χρόνια η Νομαρχία ωφελήθηκε από την Αναπτυξιακή με χιλιάδες ευρώ και δεν μπορούμε να το ξεχνάμε αυτό και τώρα στα δύσκολα να φεύγουμε. Θα πρέπει να εξετάσουμε δύο παράγοντες τι θα χάσουμε σαν περιοχή και τι θα γίνει με τους εργαζόμενους, εφόσον πάμε σε εκκαθάριση» επισήμανε ο κος Αγκόρτσας.

Γάγγραινα η Αναπτυξιακή…
Γάγγραινα χαρακτήρισε την Αναπτυξιακή Ξάνθης ο δήμαρχος Αβδήρων κος Βασίλης Τσολακίδης ζητώντας να παρθεί άμεσα μια ρεαλιστική απόφαση που θα δώσει λύση στα προβλήματα που ταλανίζουν την εταιρία. Χαρακτηριστικά ο κος Τσολακίδης ανέφερε πως «πρέπει να πάμε σε μια λύση ρεαλιστική που θα δώσει ανάσα. Πρέπει να δούμε το δάσος ενώ βλέπουμε το δέντρο. Η εταιρία στην ουσία είναι διαλυμένη και εμείς συζητάμε το εάν θα πρέπει να τηρήσουμε το γράμμα του νόμου. Όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και νομίζω ότι η πρόταση του κ. Παραστατίδη αυτή, είναι ρεαλιστική», ενώ λίγο αργότερα πρόσθεσε πως «δεν είναι κανένας διατεθειμένος να αναλάβει το κόστος μιας εταιρίας που είναι χρεοκοπημένη εδώ και καιρό. Εάν κάποιος είναι, ας το συζητήσουμε αλλιώς να ακολουθήσουμε την πρόταση του κ. Παραστατίδη. Να βοηθήσουμε να τελειώσει επιτέλους αυτή η γάγγραινα, γιατί πρόκειται περί γάγγραινας». 

Για ανάγκη εξεύρεσης μιας χαραμάδας που θα μπορούσε να μετατρέψει την Αναπτυξιακή σε χρήσιμο και ωφέλιμο αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή έκανε λόγο ο δήμαρχος Τοπείρου κος Στέλιος Χατζηευαγγέλου ο οποίος τόνισε πως «προσπαθούμε να βρούμε μια χαραμάδα μπας και κάνουμε κάτι για αυτή την αναπτυξιακή που θα ωφελήσει όλους. Το μόνο εύκολο για εμάς θα ήταν να βρούμε μια δικαιολογία για να κλείσει αυτό το μαγαζί. Αυτό που προέχει είναι να μπορεί να βρεθεί αυτή η φόρμα να απεγκλωβιστούμε ώστε αυτό το μαγαζί να το λειτουργήσουμε».




Δεν υπάρχουν σχόλια