GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Όλοι μαζί για μια πόλη καθαρή!

Ο Δήμος Ξάνθης στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, καλεί όλους τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, ό...

Ο Δήμος Ξάνθης στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, καλεί όλους τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, όπως προβούν άμεσα στον καθαρισμό τους.

Υπενθυμίζεται ότι η υποχρέωσή τους αυτή απορρέει από την υπ’ αρ. 4 Πυροσβεστική Διάταξη περί «Μέτρων πρόληψης πυρκαγιών σε οικόπεδα και λοιπούς χώρους που βρίσκονται μέσα ή κοντά σε κατοικημένες περιοχές» (ΦΕΚ 724 τ.Β’/22-12-87), σύμφωνα με την οποία οι ιδιοκτήτες ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο εκμεταλλευτές των παραπάνω χώρων, υποχρεούνται στην αποψίλωσή τους από ξερά χόρτα και κλαδιά και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται μέσα σ’ αυτά, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

Ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 94 παρ.1.26 του Ν.3852/07-06-10 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης», σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των παραπάνω υπόχρεων, ο Δήμος Ξάνθης υποχρεούται να προβεί σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό, να επιβάλλει πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, να βεβαιώσει σε βάρος των υπόχρεων τη δαπάνη για τον καθαρισμό και να τους υποβάλλει μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια