GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Ο καταναλωτής πρέπει να ελέγχει τις τιμές»

« Το βασικό πρόβλημα της υπάρχουσας κατάστασης στην τοπική μας αγορά είναι ότι ο καταναλωτής δεν ελέγχει τις τιμές » ανέφερε ο κος Αναστάσιο...

«Το βασικό πρόβλημα της υπάρχουσας κατάστασης στην τοπική μας αγορά είναι ότι ο καταναλωτής δεν ελέγχει τις τιμές» ανέφερε ο κος Αναστάσιος Αντωνιάδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Πανηλεκτρικής Α.Ε. σχολιάζοντας τον τρόπο λειτουργίας των πολυκαταστημάτων και την επιδράσεις αυτής στην τοπική αγορά, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα. 
 
«Γνωρίζουμε πολύ καλά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν αυτά τα πολυκαταστήματα. Βγάζουν πέντε είδη τους κράχτες, που τα δίνουν σε πολύ χαμηλές τιμές και όλα τα υπόλοιπα είδη τους είναι πολύ ακριβά» επισήμανε στην ίδια εκπομπή ο κος Αντωνιάδης για να προσθέσει πως «συγκρίνοντας τις δικές μας τιμές με αυτές των πολυκαταστημάτων βλέπουμε πως εμείς πουλάμε στα 3,5 ευρώ συγκεκριμένης κατασκευαστικής εταιρίας λάμπα ενώ αυτοί την ίδια την πουλάνε 5,5 ευρώ.»

Στην ελλιπή ενημέρωση των καταναλωτών αποδίδει ο κος Αντωνιάδης το γεγονός πως αυτά τα πολυκαταστήματα, παρά το ότι πουλάνε ακριβότερα, στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα προϊόντα τους επιλέγουν να αφήσουν τα χρήματά τους σε αυτές. «Απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό, το οποίο μπαίνει μέσα σε αυτά τα καταστήματα και αγοράζει προϊόντα χωρίς να έχει ελέγχει πρώτα τις τιμές» υπογραμμίζει ο κος Αντωνιάδης προσθέτοντας πως «εμείς, σαν επιχείρηση, έχουμε μεγάλη γκάμα, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε τη δική τους γκάμα προϊόντων».

Κληθείς να σχολιάσει την επιχειρηματική ερημοποίηση του αστικού ιστού της Ξάνθης, με όλο και περισσότερες επιχειρήσεις να τοποθετούν λουκέτα, ο κος Αντωνιάδης έκανε λόγο για το ενδεχόμενο να νεκρώσει η πόλη της Ξάνθης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «χρειάζεται στήριξη η τοπική μας αγορά. Εάν κλείσουν τα μαγαζιά μας όλος ο κόσμος θα κυκλοφορεί σε μια νεκρή πόλη. Αύριο δεν θα έχουν δουλεία τα παιδία μας».

Πριν από επτά χρόνια η επιχείρηση της Πανηλεκτρικής σε συνεργασία με άλλα 54 καταστήματα ανά την Ελλάδα προχώρησαν σε μια ιδιότυπης μορφής συμφωνία, δημιουργώντας το δίκτυο ΓΕΤΗΛ με στόχο, όπως αναφέρει ο κος Αντωνιάδης, να μπορούν να αγοράζουν και να πωλούν φτηνότερα τα προϊόντα τους, ώστε «απλωμένοι σε όλη την Ελλάδα να έχουν τη δύναμη της αγοράς».
 
Πέραν των ανταγωνιστικών τιμών, ο κος Αντωνιάδης τονίζει τη σπουδαιότητα της διαπροσωπικής σχέσης με τον πελάτη, στη διαδικασία ανάπτυξης μια μακροχρόνιας συνδιαλλαγής. «Εμείς εδώ τον πελάτη τον παντρευόμαστε. Πάντα τον εξυπηρετούμε. Αν δεν είσαι σωστός δεν μπορείς να σταθείς στην αγορά» επισημαίνει ο κος Αντωνιάδης λέγοντας παράλληλα πως «λύση σύντομα δεν νομίζω ότι θα βρεθεί. Εμείς κάνουμε τεράστιες προσπάθειες για να φέρουμε δουλεία για την επιχείρησή μας και να μείνουμε βιώσιμοι. Το μέλλον είναι αβέβαιο και δεν ξέρουμε που θα καταλήξουμε. Δεν μπορούμε όμως να απολύσουμε τους εργαζόμενούς μας, που τόσα χρόνια μας στήριξαν, αντίθετα επιλέγουμε να τρώμε από τα σπλάγχνα μας για να διατηρήσουμε αυτές τις θέσεις εργασίας που προσφέρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια