GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Συστάσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης για τις «κρυφές» εκπτώσεις

Σε ανακοίνωση του ο εμπορικός σύλλογος Ξάνθης συστήνει σε όλα τα μέλη του να εφαρμόσουν τον νόμο περί εκπτώσεων και προσφορών, επισημαίνοντα...

Σε ανακοίνωση του ο εμπορικός σύλλογος Ξάνθης συστήνει σε όλα τα μέλη του να εφαρμόσουν τον νόμο περί εκπτώσεων και προσφορών, επισημαίνοντας πως:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης , με βάση το με αρ. πρ. Γ/ΟΙΚ/279 της 16/03/2011 έγγραφο του τμήματος εμπορίου  καλεί  τους συναδέλφους να εφαρμόζουν τον Νόμο  802/1978 άρθρο 15 περί εκπτώσεων και προσφορών.

Σύμφωνα με τον παραπάνω Νόμο «Επιτρέπεται η πώληση εμπορευμάτων με μειωμένες τιμές δύο φορές το χρόνο (τακτικές εκπτώσεις), στις εξής μόνο περιπτώσεις:

α) από την 15η Ιανουαρίου μέχρι την 28η Φεβρουαρίου και

β) από την 15η Ιουλίου μέχρι την 31η Αυγούστου»
   
Για όλο το υπόλοιπο χρονικό  διάστημα δίνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης προσφορών με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποίησαν κλιμάκια του Τμήματος Εμπορίου πολλοί από εμάς  εξακολουθούν να έχουν αναρτημένες  ανακοινώσεις  που διαφημίζουν εκπτώσεις σε όλα τα είδη που πωλούν και δεν συμμορφώνονται  προς τις συστάσεις.

Η πρακτική αυτή αντιβαίνει στις διατάξεις του Νόμου και επισύρει τόσο ποινικές όσο και διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμα).

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αποτελεί πρόκληση για τους συναδέλφους μας ,  οι οποίοι εφαρμόζουν τον Νόμο.

Στη δύσκολη για όλους συγκυρία  παρακαλούμε για την εφαρμογή του Νόμου από όλους  ώστε να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση , να τύχουμε της επιβολής  κυρώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια