GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Η αναλγησία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν πιάνει πάτο!

Στο νομοσχέδιο που κατέθεσε για δημόσια διαβούλευση, η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει νέα σαρωτικά μέτρα, κόβοντας το φιλοδώρημα του ΕΚΑΣ απ...

Στο νομοσχέδιο που κατέθεσε για δημόσια διαβούλευση, η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει νέα σαρωτικά μέτρα, κόβοντας το φιλοδώρημα του ΕΚΑΣ από χιλιάδες συνταξιούχους, με το πρόσχημα του «εξορθολογισμού εξόδων, άρσης αδικιών, περιορισμού στρεβλώσεων», κλπ.    Στο νέο νομοσχέδιο – έκτρωμα για τη «Λειτουργία του Σ.ΕΠ.Ε. (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) και άλλες ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης», εκτός από το εισόδημα που προέρχεται από συντάξεις και επιδόματα, τώρα καθιερώνεται ως κριτήριο για την καταβολή του ΕΚΑΣ και το «τεκμαρτό εισόδημα», όπως ένα ιδιόκτητο μικρό σπίτι ή αυτοκίνητο.
  
Με άλλα λόγια, όποιος συνταξιούχος κατάφερε να αποκτήσει έπειτα από 35-40 χρόνια σκληρής δουλειάς, ένα μικρό σπίτι ή αυτοκίνητο και έχει συνολικό εισόδημα 850 €, θεωρείται «προνομιούχος» και του κόβεται το ΕΚΑΣ.
  
Την ίδια στιγμή, με το ίδιο νομοσχέδιο, ξεδιάντροπα, «ταΐζει» τους μεγαλο-εργοδότες με νέες επιδοτήσεις των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι και 100% και τους απαλλάσσει από μέρος των οφειλόμενων χρεών προς τα Ταμεία, δηλαδή των κλεμμένων ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, βουλιάζοντας έτσι ακόμα περισσότερο τα Ταμεία.
  
Οι «βελτιώσεις» του προηγούμενου αντιασφαλιστικού νόμου 3863/2010, για «την εξαγορά πλασματικού χρόνου ασφάλισης», είναι απάτη.
Έτσι κι αλλιώς, οι ασφαλισμένοι, είτε για να συμπληρώσουν τα αυξημένα απαραίτητα χρόνια εργασίας, είτε για να βελτιώσουν τις εξευτελιστικές συντάξεις που θα δίνονται, θα υποχρεωθούν να  βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, πληρώνοντας τεράστια ποσά που θα φτάνουν τα  7.000 - 10.000 €.

Απαιτούμε:

• Να αποσυρθεί τώρα το αντιλαϊκό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.
• Καμιά περικοπή στο ΕΚΑΣ, στα δώρα και στο θερινό επίδομα.
• Κατώτερη σύνταξη 1.150 ευρώ για όλους.
• Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και τα 55 για τις γυναίκες.
Η Γραμματεία Ν.Ξάνθης
Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων

Δεν υπάρχουν σχόλια