GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χωρίς εντάσεις και σημαντικές αποφάσεις το δημοτικό συμβούλιο

Με 46 θέματα στην ημερήσια διάταξή του και τρία εκτός αυτής συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης 23/03/2011 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξ...

Με 46 θέματα στην ημερήσια διάταξή του και τρία εκτός αυτής συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης 23/03/2011 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης, χωρίς να δημιουργηθούν ιδιαίτερες εντάσεις και χωρίς να παρθούν σημαντικές αποφάσεις.

Οι αντιμισθίες  
Με δέκα μόλις θετικές ψήφους δεν κατάφερε να εγκριθεί η πρόταση του κ. Νίκου Ανταμπούφη για μείωση των αποδοχών από κάθε είδος αμοιβές και μισθία των Δημοτικών Συμβούλων, η οποία είχε τεθεί και στο παρελθόν στο δημοτικό συμβούλιο. «Η πρόταση έρχεται να φέρει μια πολιτική συμφωνία μεταξύ μας και έχει τεράστια συμβολική σημασία» επισήμανε ο επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη κος Νίκος Ανταμπούφης, ενώ από τη μεριά του ο Δήμαρχος Ξάνθης, κος Μιχάλης Στυλιανίδης αντιπρότεινε να τεθεί ένα εισοδηματικό κριτήριο και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι διαθέτουν οικογενειακό εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ να καταθέτουν το συμβολικό ποσό των 1.000 ετησίως για την κάλυψη των όποιων οικονομικών προβλημάτων δημιουργούνται στον Δήμο.
   
«Να κάτσουμε να δούμε τι είχε ο καθένας μας όταν άρχισε να ασχολείται με τα κοινά και τι έχει σήμερα και μετά. Να βγάλουμε από το μυαλό των πολιτών την ομαδοποίηση όσων ασχολούνται με τα κοινά» υπογράμμισε ο κος Θανάσης Ξυνίδης προκαλώντας την αντίδραση του κου Μιχάλη Στυλιανίδη ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε πως «δεν δέχομαι τη θέση σας κ. Ξυνίδη ότι τα μέλη του Δ.Σ. εδώ και χρόνια έχουν πλουτίσει από την ιδιότητά τους αυτή. Δεν είναι πιο σωστό να συνεισφέρουν οι έχοντες και κατέχοντες; Εγώ με αυτή τη λογική καταθέτω την πρότασή μου αυτή στο δημοτικό συμβούλιο». Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του κου Δημήτρη Μπένη, ο οποίος χαρακτήρισε την πρόταση του κου Νίκου Ανταμπούφη ως «πυροτέχνημα». Εν τέλει η αρχική πρόταση του κου Ανταμπούφη, που προέβλεπε τη μείωση κατά 50% των αντιμισθιών τροποποιήθηκε μετά την τοποθέτηση του κου Ξυνίδη, ο οποίος πρότεινε να μειωθούν κατά 1/3 οι αντιμισθίες, πρόταση βέβαια που τελικά δεν εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο.

Η επιτροπή διαβούλευσης
Η πρόταση  της επιτροπής του δημοτικού συμβουλίου για τη συγκρότηση της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης δεν εγκρίθηκε αρχικώς από το δημοτικό συμβούλιο, καθώς αυτό αποφάσισε να προστεθούν στα μέλη της επιτροπής τόσο το τεχνικό όσο και το οικονομικό επιμελητήριο Ελλάδας. Τελικώς αποφασίστηκε να εγκριθεί η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης με την προϋπόθεση ότι η επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου θα προβεί στην αντικατάσταση δύο μελών της επιτροπής με το τεχνικό και οικονομικό επιμελητήριο. «Πράγματι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει σαν φορέας το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Προφανώς ήταν παράλειψη της επιτροπής. Θα μπορούσε να βγει κάποιος άλλος σύλλογος ώστε να δοθεί η θέση στο ΤΕΕ» υπογράμμισε ο δήμαρχος Ξάνθης κος Μιχάλης Στυλιανίδης για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια