GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΣΕΚΕ: «Δεν θα βάλουμε φρένο στον στρατηγικό επενδυτή της ΣΕΚΑΠ»

Σε ανακοίνωση της η ΣΕΚΕ, ένας εκ των βασικών μετόχων της ΣΕΚΑΠ αναφέρει τα εξής σχετικά με το ζήτημα της ΣΕΚΑΠ και τις όποιες διοικητικές κ...

Σε ανακοίνωση της η ΣΕΚΕ, ένας εκ των βασικών μετόχων της ΣΕΚΑΠ αναφέρει τα εξής σχετικά με το ζήτημα της ΣΕΚΑΠ και τις όποιες διοικητικές και εργασιακές εξελίξεις πρόκειται να αποφασιστούν στο προσεχές χρονικό διάστημα:
Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΕ Α.Ε. της 28/03/2011, αναφορικά με τις διεργασίες για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της ΣΕΚΑΠ,  αποφασίστηκαν τα εξής:

Τον τελευταίο καιρό, εξαιτίας κυβερνητικών αποφάσεων, έχει δημιουργηθεί οικονομική ασφυξία στη ΣΕΚΑΠ Α.Ε., με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα ρευστότητας και ομαλής λειτουργίας της εταιρείας.
Εξαιτίας του γεγονότος αυτού, με πρωτοβουλία της Διοίκησης της ΣΕΚΑΠ, έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς της εταιρείας  μέσω  της ανεύρεσης συνεταίρου -στρατηγικού επενδυτή και σύνταξης μελέτης βιωσιμότητας, έτσι ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη της.
Η ΣΕΚΕ Α.Ε., λειτουργώντας υπεύθυνα ως ιδρυτής κι ένας εκ των βασικών μετόχων της εταιρείας και παράλληλα λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τον πολυδιάστατο ρόλο που η ΣΕΚΑΠ Α.Ε. επιτελεί στην εθνικά και οικονομικά «ευαίσθητη» περιοχή της Θράκης, είναι αποφασισμένη να στηρίξει κάθε πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της διασφάλισης της βιωσιμότητας της.
Στο πλαίσιο της απόφασης αυτής η ΣΕΚΕ δε θα βάλει «φρένο» σε οποιαδήποτε διαδικασία ή επιλογή συνεταίρου - στρατηγικού επενδυτή προταθεί, με την προϋπόθεση η πρόταση αυτή να  διασφαλίζει το μέλλον της επιχείρησης, τα δικαιώματα των εργαζομένων της και τα συμφέροντα της ίδιας της μετόχου εταιρείας.
Κατά συνέπεια, η Διοίκηση της ΣΕΚΑΠ, πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε διαδικασία προς την κατεύθυνση της επιλογής στρατηγικού επενδυτή, οφείλει - για να έχει τη συγκατάθεση της ΣΕΚΕ Α.Ε.-να φέρει σε επαφή τον ενδιαφερόμενο με τους μετόχους της, αλλά και με τους εργαζόμενους έτσι ώστε να προηγηθούν συζητήσεις οι οποίες πραγματικά εξυπηρετούν τον στόχο της βιωσιμότητας της ΣΕΚΑΠ, του εθνικού και κοινωνικού χαρακτήρα που αυτή επιτελεί στη Θράκη, των θέσεων εργασίας που καλύπτει η εταιρεία, των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συμφερόντων των μετόχων της.
Έχοντας τα παραπάνω ως αδιαπραγμάτευτους όρους για την αποδοχή της όποιας πρότασης γίνει από την πλευρά της Διοίκησης της εταιρείας, η ΣΕΚΕ Α.Ε. με τον Αστικό Πιστωτικό Καταναλωτικό Συνεταιρισμό Εργαζομένων ΣΕΚΑΠ Α.Ε. - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ κατέθεσαν στις 22 Μαρτίου 2011 αίτημα για συνάντηση  με τον Διοικητή της Α.Τ.Ε.                      κ. Πανταλάκη, προκειμένου να διευκρινιστούν οι προθέσεις της Α.Τ.Ε σε σχέση με τη ΣΕΚΑΠ Α.Ε..Δυστυχώς, όμως, μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία απάντηση από την πλευρά του,  γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης και της Α.Τ.Ε. για το μέλλον της θρακικής επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια