GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στο «νέο σχολείο»

Απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν από κοινού η ΕΛΜΕ Ξάνθης και ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, το πρωί της...

Απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν από κοινού η ΕΛΜΕ Ξάνθης και ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, το πρωί της Τετάρτης 30 Μαρτίου, αντιδρώντας στον σχεδιασμό της κυβέρνησης που προωθεί για τη δημόσια εκπαίδευση.
   
«Την περίοδο που διανύουμε η δημόσια εκπαίδευση δέχεται ένα ισχυρό κτύπημα που τη ξεθεμελιώνει και την οδηγεί σε μια μορφή που θυμίζει τη δεκαετία του 50. Με το πρόσχημα του Μνημονίου και της αντιμετώπισης του χρέους, που ολοένα ωστόσο αυξάνεται, η κυβέρνηση περνάει σε μια επίθεση που αφορά την υπόσταση-λειτουργία των σχολείων και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών» επισημαίνουν οι δύο οργανώσεις στην ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού και την οποία διένειμαν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσής τους. Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις και υποβιβασμούς των σχολικών μονάδων, την κατάργηση των διδασκαλείων και την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων. 
  
Μέσα στις επόμενες ημέρες το υπουργείο Παιδείας και δια βίου μάθησης πρόκειται να καταθέσει στη βουλή και το οριστικό νομοσχέδιο για την παιδεία, με τις όποιες τελικές αλλαγές στα όσα μέχρι στιγμής έρχονται στο φως της δημοσιότητας ως σκέψεις-προτάσεις του υπουργείου. Εκτός των άλλων οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται και για το νέο μισθολόγιο, το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους χαρακτηρίζεται ως λαιμητόμος, καθώς και με τη σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα.
  
«Η κυβέρνηση νομίζει ακόμη ότι βρίσκεται σε προεκλογική τροχιά διαμηνύει παντού ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι, δεν θα γίνουν περαιτέρω περικοπές επιδομάτων και μισθών. Αντίθετα όμως βλέπουμε ότι η κυβέρνηση αυτή έχει πλήρως εκτροχιαστεί και θα επιβάλει νέα μέτρα και περικοπές» επισήμανε ο πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης κος Δημήτρης Ντούμος, συμπληρώνοντας πως «οι όποιες αλλαγές συντελούνε στη δημόσια εκπαίδευση είναι αποτέλεσμα κυβερνητικών επιλογών και δεν είναι παιδαγωγικών επιλογών και επιβάλλονται από την Τρόικα και το ΔΝΤ».
  
Το παρών στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών έδωσε και ο γραμματέας της ΟΛΜΕ, κος Νίκος Παπαχρήστος ο οποίος αναφέρθηκε στα ασφαλιστικά προβλήματα των εκπαιδευτικών λέγοντας πως «πέραν του ζητήματος των συγχωνεύσεων που δεν είναι τόσο φλέγον εδώ, επειδή κατορθώσαμε να αποτρέψουμε αυτό που πήγαινε να συμβεί σημαντικό είναι και το ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης γιατί παρατηρείται ότι οι ιατρικοί και οι φαρμακευτικοί σύλλογοι από πόλη σε πόλη αποφασίζουν να μην καλύπτουν τους δημοσίους υπαλλήλους. Θεωρούμε ότι αυτό είναι αδιανόητο, εμείς δεν κλέβουμε εισφορές τις κρατήσεις μας για τα ταμεία τις παίρνει απευθείας το κράτος δεν υπάρχει εισφοροδιαφυγή και ζητάμε αυτό που ζητάει ο κάθε εργαζόμενος ζητάει, δηλαδή να εργάζεται και να έχει την ασφαλιστική του κάλυψη».

Δεν υπάρχουν σχόλια