GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


"Πνεύμονας ζωής" στην Ξάνθη

Με τη συμμετοχή 400 και πλέον ατόμων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, 21 Μαρτίου,  δενδροφύτευση στην Ξάνθη, που συνδιοργάνωσε ο Δήμος...

Με τη συμμετοχή 400 και πλέον ατόμων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, 21 Μαρτίου,  δενδροφύτευση στην Ξάνθη, που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Ξάνθης και το Ίδρυμα “Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα”.
Στους συμμετέχοντες, διανεμήθηκαν αναμνηστικά μπλουζάκια, καπελάκια και σάντουιτς στους μαθητές που  συμμετείχαν στη φύτευση των δέντρων.
    
Η δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Ξανθιώτη δημοσιογράφου  Λάμπρου Παπαντωνίου, ο οποίος διατέλεσε επί σειρά ετών ανταποκριτής μέσων ενημέρωσης διαπιστευμένος επίσημα στον Λευκό Οίκο και το Υπουργείο Άμυνας των Η.Π.Α. από την Αμερική. Το παρών σε αυτή έδωσαν οι τρείς αδελφές και ο αδελφός του εκλιπόντος, Λάμπρου Παπαντωνίου, φορείς και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας της Ξάνθης καθώς και ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος “Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα”, και πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού, κος Κώστας Πασχαλίδης. Τον Δήμαρχο Ξάνθης εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος κος Δημήτρης Μπένης, παρόντος του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου κου Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, του εκπροσώπου του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης πρωτοσύγκελου π. Παντελεήμονος Μουτάφη, του Δ/ντου της Α΄ εκπαίδευσης κου Σάββα Μελισσόπουλου, της πολιτευτού Ξάνθης κας Γεωργίας Ανδρέου του προϊσταμένου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κου Νίκου Γερμαντζίδη, του πρώην Δασάρχη Ξάνθης κου Πλούταρχου Μάντου, Δ/ντων σχολείων γυμνασίων και πολλών κατοίκων της περιοχής.

«Σήμερα 21 Μαρτίου του 2011 παγκόσμια ημέρα δασοπονίας. Τιμήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μνήμη ενός συμπατριώτη σας, του Λάμπρου του Παπαντωνίου. Ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Ιδρύματος Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα είχε υποσχεθεί πριν από δύο χρόνια ότι θα γίνει μια δενδροφύτευση στην περιοχή στη μνήμη του Λάμπρου Παπαντωνίου. Σήμερα πιστεύω ότι με τη συμμετοχή 400 και πλέον παιδιών, στα οποία προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε το πνεύμα του εθελοντισμού αλλά και την αγάπη για το περιβάλλον τιμήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αναδείχθηκε η δημιουργική παρουσία που επί τόσα χρόνια προάσπιζε ο Λάμπρος Παπαντωνίου» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα για να συμπληρώσει πως «θα ήθελα να ευχαριστήσω την αντιδημαρχία πρασίνου του Δήμου Ξάνθης και τον κ. Απόστολο Αγκόρτσα για την πάρα πολύ καλή συνεργασία την οποία είχαμε αλλά και έναν πάρα πολύ καλό φίλο και συνεργάτη της εταιρίας μελέτης και καταγραφής απόδημου ελληνισμού για την περιοχή της Θράκης, τον κ. Ευάγγελο Βασιλειάδη, ο οποίος με τη διορατικότητά του αλλά και με τη συμβολή του, βοήθησε στην πάρα πολύ πετυχημένη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Ξάνθης».
 
Το Ίδρυμα Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει μια σειρά από δράσεις σε διάφορες περιοχής της χώρας, με τον κ. Πασχαλίδη να υπογραμμίζει πως επιθυμεί στο άμεσο μέλλον να δοθεί η ευκαιρία στο Ίδρυμα να πραγματοποιήσει ανάλογες δράσεις στην περιοχή της Ξάνθης.  

Δείτε εδώ φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια