GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στη Θράκη ο Αχμέτ Νταβούτογλου στις αρχές Μαρτίου

Επίσκεψη στη Θράκη αναμένεται να πραγματοποιήσει ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου κατά το προγραμματισμένο του ταξίδι στην ...

Επίσκεψη στη Θράκη αναμένεται να πραγματοποιήσει ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου κατά το προγραμματισμένο του ταξίδι στην Ελλάδα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

Αν και οι ημερομηνίες δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί επισήμως, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα βρίσκεται πιθανότατα στην Ελλάδα το τριήμερο 8-10 Μαρτίου, δηλαδή αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα...»

Η πρόθεση του κ. Νταβούτογλου να μεταβεί στη Θράκη έχει προκαλέσει κινητοποίηση στους μειονοτικούς κύκλους της περιοχής, με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής να ετοιμάζεται για αποθεωτική υποδοχή.

Ωστόσο, ελληνικές διπλωματικές πηγές διατηρούν χαμηλούς τόνους λέγοντας ότι η Αθήνα έχει στέρεες θέσεις και δεν φοβάται από τη μετάβαση εκεί του κ. Νταβούτογλου. Άλλωστε, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν είχε συναντήσει σύσσωμη την ηγεσία της μειονότητας όταν επισκέφθηκε τον Μάιο του 2010 την Αθήνα.

Στη συνάντηση που θα έχει με τον Δ. Δρούτσα στην Αθήνα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα συζητήσει περί της διεξαγωγής του 2ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας που φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία.

Ωστόσο, ενόψει και των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στην Τουρκία τον προσεχή Ιούνιο, δεν πρέπει να αναμένονται «μεγάλα πράγματα». Αυτή ήταν και η άτυπη συμφωνία των κυρίων Ερντογάν και Παπανδρέου κατά τη συνάντησή τους τον Ιανουάριο στο Ερζερούμ. Ενδέχεται, ωστόσο, να πραγματοποιηθεί, περί τα τέλη Μαρτίου, ακόμη ένας γύρος διερευνητικών επαφών για το Αιγαίο.

alexandroupolionline

Δεν υπάρχουν σχόλια