GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


"Το σχολείο της γειτονιάς θα χαθεί..."

Το Δ.Σ. του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης και της ΕΛΜΕ Ξάνθης παραχώρησαν από κοινού συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Δευτέρας (21-02), επιχε...

Το Δ.Σ. του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης και της ΕΛΜΕ Ξάνθης παραχώρησαν από κοινού συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Δευτέρας (21-02), επιχειρώντας για ακόμη μια φορά να τονίσουν την έντονη αντίθεσή τους στις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις στον χώρο της παιδείας.

Οι δύο εκπαιδευτικοί φορείς συζήτησαν με τα τοπικά μέσα για το ζήτημα της χρηματοδότησης της Παιδείας, το νέο μισθολόγιο των εκπαιδευτικών, τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις των σχολικών μονάδων (ζήτημα που έχει τεθεί επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα) καθώς και τις κινητοποιήσεις των δύο κλάδων στις 22 και 23 Φεβρουαρίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί 48ώρη στάση εργασίας.

«Θα πρέπει η κυβέρνηση να επενδύσει στην παιδεία, που είναι άλλωστε και η πιο παραγωγική επένδυση. Το 5% του ΑΕΠ πρέπει να δίνεται για την παιδεία, μόνο έτσι θα καλυφθούν τα πάγια προβλήματα μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Δημήτρης Ντούμος.

«Το σχολείο της γειτονίας θα ανήκει στο παρελθόν. Θα αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα με σοβαρές συνέπειες στην παρεχόμενη εκπαίδευση» υπογράμμισε ο κ. Ευθύμιος Σκούπρας, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης.

Ακούστε τι είπαν οι δύο εκπρόσωποι (κ. Ντούμος και Σκούπρας) κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου:

Συνέντευξη Τύπου Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια