GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Θα τα πουλήσουμε και θα φύγουμε»

«Είχαμε μια συνάντηση με την κα. Αποστολάκη παρόντος του κ. Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη και πολλών συλλόγων από Θράκη, Δράμα και Καβάλα. Με...

«Είχαμε μια συνάντηση με την κα. Αποστολάκη παρόντος του κ. Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη και πολλών συλλόγων από Θράκη, Δράμα και Καβάλα. Μείναμε μόνο στη συζήτηση. Ουσιαστική παρέμβαση όσον αναφορά την ανεξέλεγκτη είσοδο προϊόντων δεν έγινε» ανέφερε στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγοπροβάτων Ξάνθης, κ. Κώστας Ζαφειριάδης. 

«Όλα αυτά πιστεύω ότι γίνονται για να κλείσουν κάποια στόματα, κομματικά. Υπάρχουν κάποια στόματα που έχουν επιρροή και για να κλείσουν αυτά τα στόματα γίνονται αυτές οι συναντήσεις» ανέφερε ο κ. Ζαφειριάδης προσθέτοντας πως οι κτηνοτρόφοι ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις έχοντας στο πλευρό τους και τους αγρότες. «Από εκεί και πέρα θα δούμε εάν η κυβέρνηση δεν βρει κάποια λύση στα προβλήματά μας ο θεός και η ψυχή μας… θα πουλήσουμε τα κοπάδια μας; θα φύγουμε από την χώρα; είμαστε σε απόγνωση».
Για το ζήτημα των αδειών λειτουργίας:

«Όσον αναφορά την απλούστευση των αδειών λειτουργίας μας είπε ότι θα γίνουν όλες οι διαδικασίες ώστε να έχουμε μια πιο ομαλή και όχι τόσο χρονοβόρα περίοδο για να βγουν οι άδεις» υπογράμμισε ο κ. Ζαφειριάδης στην ίδια εκπομπή, αναφερόμενος στη συνάντηση με την κα. Αποστολάκη.

Για την ηλεκτρονική σήμανση των αιγοπροβάτων:

«Το κάθε ενώτιο που τοποθετείται είτε στο αυτί είτε στο στομάχι του ζώου κοστίζει τέσσερα ευρώ. Εμείς ζητούμε τουλάχιστον το 50% να είναι επιδοτούμενο, δηλαδή τα δύο από τα τέσσερα ευρώ. Για εμάς το κόστος είναι πολύ μεγάλο» επισήμανε ο κ. Ζαφειριάδης συμπληρώνοντας πως «βρέθηκε σε σφαγμένο ζώο ενώτιο που είχε προκαλέσει καρκίνωμα στο στομάχι του. Και ρωτήσαμε την Υφυπουργό για αυτό και είπε ότι θα το ψάξει το θέμα και θα προχωρήσει και σε συστάσεις ακόμη και για την κατάργηση του ενωτίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια