GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


"Η Ξάνθη υστερεί αναπτυξιακά σε σχέση με άλλους Νομούς της Περιφέρειας"

Σιδηροδρομική σύνδεση του Λιμανιού της Καβάλας με τους Τοξότες «Η Α.Μ.Θ. έχει το βασικό πλεονέκτημα να έχει κατασκευαστεί πρώτα εδώ ο οριζ...

Σιδηροδρομική σύνδεση του Λιμανιού της Καβάλας με τους Τοξότες

«Η Α.Μ.Θ. έχει το βασικό πλεονέκτημα να έχει κατασκευαστεί πρώτα εδώ ο οριζόντιος άξονας της Εγνατίας και ήδη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτού του άξονα είναι πάρα πολύ σημαντικά, βεβαίως από μόνος του ο άξονας δεν μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη» δήλωσε στον «Ακ.» ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ιωάννης Μαγκριώτης στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Κομοτηνή, την περασμένη Παρασκευή.

Ο κ. Μαγκριώτης αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των υποδομών στην περιφέρεια Α.Μ.Θ. υπογραμμίζοντας πως «οι κάθετες συνδέσεις με τις γειτονικές χώρες και ιδιαίτερα με τη Βουλγαρία είναι επίσης πολύ σημαντικές υποδομές και έχουμε δώσει ιδιαίτερο βάρος. Ολοκληρώνεται ο κάθετος άξονας, ο μεγάλος στον Έβρο, τις προηγούμενες μέρες θα είχε δημοπρατηθεί και το τελευταίο κομμάτι  με 86 εκατομμύρια ευρώ αλλά οι απεργίες δεν το επέτρεψαν, ελπίζουμε μέχρι την Τρίτη αυτό να πραγματοποιηθεί». Παράλληλα, ο Υφυπουργός  αναφέρθηκε και στη σιδηροδρομική σύνδεση του Λιμανιού της Καβάλας με τους Τοξότες, λέγοντας πως «ο ΟΣΕ μόλις ολοκληρώσει το πρόγραμμα εξυγίανσης θα δει και τη σιδηροδρομική σύνδεση του Λιμανιού της Καβάλας με τους Τοξότες. Τα έργα της Ξάνθης είναι εξίσου σημαντικά γιατί Δράμα και Ξάνθη έχουν μια υστέρηση αναπτυξιακών υποδομών σε σχέση και με τους άλλους Νομούς, ειδικά η Δράμα».

Μένουν μόνοι οι εγκρίσεις για την Ξάνθη 
«Για την Ξάνθη, η Εγνατία έχει ολοκληρώσει τις μελέτες όπως ακριβώς είχαμε συναποφασίσει τους προηγούμενους μήνες για την ανατολική παράκαμψη. Μένουν οι εγκρίσεις του δασαρχείου, της αρχαιολογικής υπηρεσίας και φυσικά η συμφωνία του πανεπιστημίου για να προχωρήσουμε στις τεχνικές μελέτες για να χρηματοδοτηθεί και να δημοπρατηθεί η ανατολική παράκαμψη της Ξάνθης που είναι και τμήμα της σύνδεσης της Εγνατίας με τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, τμήματα τα οποία μελετώνται τόσο από την κεντρική μας υπηρεσία όσο και από την Εγνατία Α.Ε. και είναι επίσης ένας άξονας προτεραιότητας» ανέφερε στον «Ακ.» ο κ. Ιωάννης Μαγκριώτης προσθέτοντας πως «ο άξονας όμως αυτός επειδή είναι δύσκολος, λόγω του ανάγλυφου αλλά και λόγω των περιβαλλοντικών προβλημάτων που υπάρχουν και της ιδιαίτερης προστασίας που πρέπει να τύχει το περιβάλλον σε αυτή την περιοχή θα κατασκευαστεί κατά τμήματα».

Στρατηγικής σημασίας τα λιμάνια 
Ως στρατηγικής σημασίας χαρακτήρισε τα λιμάνια της Καβάλας και Αλεξανδρούπολης ο κ. Μαγκριώτης, υπογραμμίζοντας πως είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος τους για την τουριστική και επιχειρηματική ανάπτυξη της περιφέρειας. «Τα λιμάνια Καβάλας και Αλεξανδρούπολης είναι επίσης στρατηγικής σημασίας. Ολοκληρώνεται το δυτικό κρηπίδωμα του εμπορικού λιμανιού της Καβάλας, η εργολαβία ένα πολύ σημαντικό έργο και πολύ γρήγορα μέσα στους επόμενους μήνες θα δημοπρατήσουμε με 14 εκατομμύρια ευρώ διασφαλισμένα μελέτη ολοκληρωμένη και την επέκταση του προσήνεμου μόρου του λιμανιού της Καβάλας.

Τέλος για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης λύθηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν με την εργολαβία εκσκαφής και εμβάθυνσης από κακή συνεργασία των υπηρεσιών τα προηγούμενα χρόνια με τον ανάδοχο. Πιστεύω ότι πολύ γρήγορα θα ανακοινωθούν οι τελικές ρυθμίσεις και συμφωνίες για να ολοκληρωθεί η εργολαβία αυτή» ανέφερε ο Υφυπουργός για να συμπληρώσει «ταυτόχρονα οι υπηρεσίες μας έχουν ολοκληρώσει τις μελέτες για το πολυχρηστικό τμήμα, έργο περίπου 40 εκατομμυρίων ευρώ, για να μπορέσει πλέον το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να είναι ένα στρατηγικό και μεγάλο λιμάνι για την ευρύτερη περιοχή και φυσικά για τη μαύρη θάλασσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια