GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Χωρίς συμπαραστάτη ο Δήμος Ξάνθης

Δεν κατάφερε τελικά να εκλέξει τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης, το οποίο συνεδρίασε σ...

Δεν κατάφερε τελικά να εκλέξει τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης, το οποίο συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα για αυτόν τον σκοπό.

Οι συνδυασμοί «Πολίτες για την Αλλαγή», του κ. Χρίστου Πούλιου και «Λαϊκή Συσπείρωση» του κ. Κολλάρου αποφάσισαν να απέχουν από τη διαδικασία της εκλογής του θεσμού του συμπαραστάτη, καθώς θεώρησαν πως ο τρόπος με τον οποίον γίνεται η ψηφοφορία δεν είναι ο ορθός.

Πιο συγκεκριμένα, οι «Πολίτες για την Αλλαγή» θεώρησαν πως δεν δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος για αξιολόγηση των υποψηφίων και πως από τη μεριά της η παράταξη του κ. Μιχάλη Στυλιανίδη, όπως και ο ίδιος ο κ. Στυλιανίδης, δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τον θεσμό. Μετά από αυτή την τοποθέτησή τους, οι «Πολίτες για την Αλλαγή» αποφάσισαν να απέχουν από τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Παρόμοια στάση κράτησε και ο συνδυασμός του κ. Κολλάρου. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 21 δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι ωστόσο δεν ήταν σε θέση να εκλέξουν τον Συμπαραστάτη, καθώς για την εκλογή του απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά από δύο άκαρπες ψηφοφορίες το Δημοτικό Συμβούλιο ολοκληρώθηκε χωρίς να καταφέρει να εκλέξει τον Συμπαραστάτη. Όπως υπογράμμισε ο κ. Μπένης, που αντικαθιστούσε τον Δήμαρχο ο οποίος λόγω ασθένειας δεν παραβρέθηκε στο Δ.Σ., δεν είναι ξεκάθαρο το τι θα γίνει από εδώ και πέρα και πλέον αναμένονται διευκρινίσεις από το αρμόδιο Υπουργείο.

Παράλληλα ο κ. Μπένης τόνισε πως οι ισχυρισμοί των «Πολιτών για την αλλαγή», σύμφωνα με τους οποίους δεν δόθηκε ο κατάλληλος χρόνος για την καταβολή των αιτήσεων των υποψηφίων καθώς και για την αξιολόγηση αυτών από το σώμα του συμβουλίου δεν ευσταθούν, μιας και από τις 9/2 έχει αναρτηθεί η σχετική πρόσκληση του Δήμου προς τους ενδιαφερόμενους. 

Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, στην οποία συμμετείχαν 24 υποψήφιοι, ο κ. Ανταμπούφης κατέθεσε πρόταση με την οποία ζητούσε να δοθεί ένας χρόνος 3-5 λεπτών στους υποψηφίους ώστε να αυτοπαρουσιαστούν στο σώμα, με σκοπό το τελευταίο να τους γνωρίσει καλύτερα και να τους αξιολογήσει ορθότερα. Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ. καθώς όπως επισήμανε ο κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ., κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον νόμο, ενώ παράλληλα θα ήταν άδικο για όσους υποψήφιους δεν βρίσκονταν στην αίθουσα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια