GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ανθίζει το παραεμπόριο

Το ζήτημα των παράνομων μικροπωλητών, που κατακλύζουν πλέον και τις πόλεις της περιφέρειας, ήρθε και πάλι στο προσκήνιο με τους αρμόδιους φο...

Το ζήτημα των παράνομων μικροπωλητών, που κατακλύζουν πλέον και τις πόλεις της περιφέρειας, ήρθε και πάλι στο προσκήνιο με τους αρμόδιους φορείς να παίρνουν θέση, μιλώντας δημόσια σήμερα το πρωί στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή «Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα». 

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ξάνθης, κ. Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, με επιστολή του προς τον αστυνομικό διευθυντή της Α.Δ. Ξάνθης έθεσε το ζήτημα της παράνομης μετακίνησης προϊόντων από τις γειτονικές χώρες και κυρίως από τη Βουλγαρία.

Από φορέα σε φορέα 
«Οι έλεγχοι που γίνονται στα καταστήματα είναι ιδιαίτερα αυστηροί ενώ την ίδια στιγμή βλέπουμε μια άνιση μεταχείριση ανάμεσα στο υπαίθριο και στεγασμένο εμπόριο» επισήμανε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης, κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου, συμπληρώνοντας πως «Εμείς επί μακρόν αναδείξαμε το θέμα και ασχοληθήκαμε με αυτό, πλην όμως δεν τυγχάνουμε της ανάλογης αντιμετώπισης. Από εκεί και μετά θεωρώ ότι υπάρχει και πολιτική βούληση από κάποια πρόσωπα να μείνουν αυτοί (οι μικροπωλητές) γιατί πολύ πιθανόν να τους βλέπουν ως μελλοντικούς ψήφους».
 
Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι αυτές που πρέπει να λειτουργήσουν και να δράσουν για να αντιμετωπιστεί το παραεμπόριο. Από τη μεριά της η Δημοτική Αστυνομία δεν έχει το δικαίωμα ούτε να συλλάβει ούτε να οδηγήσει κάποιον στον εισαγγελέα, αυτό επισήμανε στην ίδια εκπομπή ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος του Δήμου Ξάνθης, κ. Νίκος Φωτιάδης. «Πρέπει να συσταθούν μικρά κλιμάκια τα οποία θα κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους. Αυτό βέβαια θα το καθορίσει ο Αντιπεριφερειάρχης, με τον οποίο συνομίλησα εχθές και νομίζω ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε αποτελέσματα» υπογράμμισε ο κ. Φωτιάδης.  

Ομιχλώδες και θολό το καθεστώς που επιτρέπει μέχρι στιγμής στους δεκάδες παράνομους μικροπωλητές να εμπορεύονται ελεύθερα την πραγματεία τους, προκαλώντας οικονομικές φθορές στην τοπική αγορά. Παράλληλα, όλο και πληθαίνουν οι καταγγελίες που φτάνουν στο φως της δημοσιότητας και οι οποίες κάνουν λόγω για άθλιες συνθήκες διαβίωσης των συγκεκριμένων οικονομικών μεταναστών, οι οποίοι πέφτουν θύματα διάφορων επιτήδειων που τους νοικιάζουν κατοικίες διαμονές με υψηλά και αδικαιολόγητα ενοίκια, αναγκάζοντας τους να μένουν ανά δέκα, σε πολλές των περιπτώσεων, σε κάθε οικία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια