GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πρέπει να κινηθεί η μηχανή της Ανάπτυξης

Ανεργία και αποβιομηχάνιση συνθέτουν το σκηνικό της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. «Δυστυχώς εάν συνεχιστεί αυτή η αποβιομηχάνιση και συνεχιστεί αυτή η ...

Ανεργία και αποβιομηχάνιση συνθέτουν το σκηνικό της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.
«Δυστυχώς εάν συνεχιστεί αυτή η αποβιομηχάνιση και συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τις εργασιακές σχέσεις δεν θα υπάρχει εργασία στην Κομοτηνή» δήλωσε στον «Ακ.» ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ροδόπης, κ. Παντελής Μαγαλιός προσθέτοντας πως «η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στη Ροδόπη είναι απελπιστική, κυρίως λόγω της αύξησης της ανεργίας και την αποβιομηχάνισης». 

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Μαγαλιός, σε δηλώσεις «υπάρχει πολιτική βούληση, δεν αρκεί μόνο αυτό φυσικά. Πρέπει να κινηθεί η μηχανή της ανάπτυξης και για να γίνει αυτό πρέπει να πέσει χρήμα στην αγορά. Ήταν λάθος να κόψουν τους μισθούς από τους εργαζόμενους στο δημόσιο, διότι αυτοί ήταν μια πηγή να κυκλοφορεί το χρήμα στην αγορά, άρα λοιπόν αποδείχτηκε ότι βάλτωσε η αγορά για αυτόν τον λόγο. Πρέπει να διοχετευτεί χρήμα στην αγορά για να μπορέσει να κινηθεί η μηχανή της ανάπτυξης άμεσα».

Την απελπιστική κατάσταση στην τοπική αγορά της Κομοτηνής σκιαγράφισε με τα πιο ζοφερά χρώματα ο Αργύρης Αργυρόπουλος, “φωνάζοντας” «Μας λείπει το ζεστό χρήμα.  Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι δυστυχώς απελπιστική ειδικά για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Ήδη είχαμε μια συνάντηση με την κα. Κατσέλη, κάποια προγράμματα που μας είπε ότι μπορούν να αρχίσουν από αύριο ίσως είναι κάποιες ενέσεις τόνωσης, πιστεύω ότι είναι κάτι και αυτό αλλά χρειάζεται βοήθεια» ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, κ. Αργύρης Αργυρόπουλος, μιλώντας στον «Ακ.» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά της Κομοτηνής.

Η ανεργία και η έλλειψη ρευστού είναι σύμφωνα με τον κ. Αργυρόπουλο η βασική αιτία της άσχημης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο επιχειρηματικός κόσμος της Ροδόπης αλλά και ολόκληρης της χώρας. «Αυτή τη στιγμή λείπει το ζεστό χρήμα από την αγορά, η ανεργία καλπάζει σε μεγάλο βαθμό και αυτό έχει αντίκτυπο πάλι στην αγορά. Εμείς φωνάζουμε, κάτι πρέπει να γίνει. Ανάπτυξη με μείωση μισθών δεν γίνεται, για αυτό και εμείς λέμε όχι στη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα» υπογράμμισε ο κ. Αργυρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια