GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επιστολή των γιατρών του νοσοκομείου Ξάνθης προς τον Διοικητή

Επιστολή διαμαρτυρίας εξέδωσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί Ξάνθης, με την οποία κάνουν γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον Γενικό Νοσο...

Επιστολή διαμαρτυρίας εξέδωσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί Ξάνθης, με την οποία κάνουν γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον Γενικό Νοσοκομείο της πόλης. Πιο συγκεκριμένα, η επιστολή απευθύνεται στον διοικητή του νοσοκομείου και αναφέρει τα εξής:

Κύριε διοικητά, είναι δικαίωμά σας να πιστεύετε ότι η κλωνοποίηση ανθρώπων έχει ήδη επιτευχθεί, σας παρακαλούμε όμως να σταματήσετε να θεωρείτε ότι έχει εφαρμογή στους εφημερεύοντες γιατρούς του νοσοκομείου, γιατί οι συνέπειες για την υγεία των ασθενών –και όχι μόνο- θα είναι ανυπολόγιστες!

Τον Σεπτέμβριο του 2010 αποδόθηκαν ευθύνες στον μοναδικό εφημερεύοντα (19.05.2010) ειδικό αναισθησιολόγο γιατί δεν κατόρθωσε να βρίσκεται ταυτοχρόνως στο ασθενοφόρο που μετέφερε διασωληνωμένο παιδί με βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση στη Θεσσαλονίκη και την ίδια στιγμή να δίνει νάρκωση στο χειρουργείο του νοσοκομείου μας σε άλλο ασθενή!

Την Κυριακή 05.09.2010, άλλος ανίκανος να κλωνοποιηθεί αναισθησιολόγος βρέθηκε στο δίλημμα να συνοδεύσει διασωληνωμένο ασθενή ή να δώσει νάρκωση στο χειρουργείο του νοσοκομείου μας σε άλλο βαρύτατο περιστατικό! Για καλή τύχη των ασθενών τη λύση έδωσε συνάδελφος που χωρίς να έχει υπηρεσία έτυχε να είναι στην Ξάνθη και προσήλθε εθελοντικά.

 Χθες 19.01.2011 προέκυψε και άλλος ανίκανος να κλωνοποιηθεί εφημερεύων, παιδίατρος αυτή τη φορά: έπρεπε να συνοδεύσει παιδί σε βαρύτατη κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και ταυτόχρονα να παρευρίσκεται σε επείγουσα καισαρική τομή στο χειρουργείο και παράλληλα να περιθάλπει τα νοσηλευόμενα παιδιά στην κλινική! Τη λύση έδωσε και πάλι η τύχη, όταν ευρισκόμενος στην Ξάνθη συνάδελφος χωρίς να έχει υπηρεσία προσήλθε και προσέφερε τις υπηρεσίες του.    

Και αν μεν στην περίπτωση των αναισθησιολόγων δεν υπήρχε άμεση ευθύνη της διοίκησης, γιατί οι αναισθησιολόγοι ήταν μόνο 3 και ήταν αδύνατο και παράνομο να εφημερεύουν περισσότεροι από ένας κάθε μέρα, στην περίπτωση των παιδιάτρων ο αποκλειστικός  υπεύθυνος είστε εσείς: εσείς γιατί ενώ μέχρι 31.12.2010 εφημέρευε πάντα 1 παιδίατρος σε ενεργό εφημερία και 1 σε ετοιμότητα (ακριβώς για τις διακομιδές), απαγορεύσατε τις εφημερίες ετοιμότητας της Παιδιατρικής Κλινικής (παρόλο που το προσωπικό επαρκεί να καλύψει όλο τον μήνα με 1 παιδίατρο σε ενεργό εφημερία και 1 σε ετοιμότητα).

Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (την υπ’ αριθ. 3 απόφαση της 168ης Ολομέλειας του ΚΕΣΥ /28.6.2001 που έγινε δεκτή από τον Υφυπουργό Υγείας με την Υ4δ/ΓΠ οικ.23407-28.2.2002 απόφασή του) «η διασωλήνωση ασθενών γίνεται από Αναισθησιολόγο ή γιατρό ΜΕΘ και ελλείψει αυτών από γιατρό άλλης ειδικότητας που γνωρίζει διασωλήνωση. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς συνοδεύονται από   Αναισθησιολόγο ή γιατρό ΜΕΘ και μόνο αν η στελέχωση των εν λόγω τμημάτων δεν το επιτρέπει από ιατρό άλλης ειδικότητας που έχει την ικανότητα και την εμπειρία».

Η ενέργειά σας να καταργήσετε τις εφημερίες ετοιμότητας νευραλγικών τμημάτων όπως η Παιδιατρική και η Παθολογική, οδηγεί σε σαφή παραβίαση της νομοθεσίας για τη διακομιδή των ασθενών: οι διασωληνωμένοι ασθενείς δεν  θα διακομίζονται πλέον συνοδεία ειδικού γιατρού. Με την ενέργειά σας αναλαμβάνετε πλέον το 100% της ευθύνης για την επιβίωση ή όχι των ευρισκομένων σε άμεσο κίνδυνο ασθενών.

Εσείς μπορεί να αψηφάτε το ενδεχόμενο να καταδικαστείτε για θανάτους ασθενών, εμείς όμως όχι απλώς δεν θα συνδράμουμε σ’ αυτές τις άκρως επικίνδυνες πρακτικές, αλλά θα προσφύγουμε οι ίδιοι στη Δικαιοσύνη για κάθε ατυχές περιστατικό (πράγμα που απευχόμαστε). Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να παίζετε με τις  ζωές  του Ξανθιώτικου λαού. Σας γνωρίζουμε ότι είμαστε αποφασισμέ-νοι να προστατεύσουμε με κάθε μέσο την υγεία των συμπολιτών μας.

Το Δ.Σ. της ΕΙΝΟΚΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια