GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στα άδυτα του Δήμου Τοπείρου!

Μπροστά έβαλε τις δημοτικές του μηχανές ο Καλλικρατικός Δήμος Τοπείρου, με το πρώτο δημοτικό συμβούλιο να παίρνει σάρκα και οστά την περασμέ...

Μπροστά έβαλε τις δημοτικές του μηχανές ο Καλλικρατικός Δήμος Τοπείρου, με το πρώτο δημοτικό συμβούλιο να παίρνει σάρκα και οστά την περασμένη Τετάρτη 19/1. Εντάσεις, προσωπικές επιθέσεις και ταχύ-διαδικασίες συνθέτουν το σκηνικό του συγκεκριμένου συμβουλίου, που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης, στο Εύλαλο Ξάνθης.

  Με εννέα θέματα στην ημερήσια τους ατζέντα, συνεδρίασαν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, στην πρώτη επίσημη συνάντησή τους με την νέα σύνθεση μετά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. «Όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις εύχονται συγχαρητήρια σε αυτούς που εκλέγονται. Κάτι τέτοιο σε εμένα δεν έγινε» με αυτά τα λόγια εξέφρασε το παράπονο του ο Δήμαρχος του Δήμου Τοπείρου, κ. Στέλιος Χατζηευαγγέλου, απευθυνόμενος στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Θωμά Μίχογλου, ενώ δεν δίστασε να πει ότι ο κ. Μωραΐτης «λειτουργεί σαν τη στρουθοκάμηλο, βάζοντας δηλαδή το κεφάλι στο χώμα και αφήνοντας τα υπόλοιπα στον αέρα», στην κριτική που ασκεί προς την πλειοψηφούσα παράταξη.

   Οι στιγμές έντασης δεν έλειψαν από το συμβούλιο, με τα μέλη του συμβουλίου να αναζητούν απελπισμένα την περιοχή της «τάφρου», καθώς λίγο πριν είχε προηγηθεί συζήτηση σχετικά με την έγκριση πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής έργων που πραγματοποιήθηκαν για τη διάνοιξη από επιχωματώσεις στην «τάφρο». Μια σειρά από έργα ανάπλασης, ασφαλτόστρωσης και επισκευών προκάλεσαν σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στα μέλη του συμβουλίου, ενώ παράλληλα οδήγησαν τον κ. Χατζηευαγγέλου στην ενδελεχή κριτική ανάλυση του τρόπου με τον όποιο λειτουργούσε ο Δήμος Βιστωνίδας, σε παρόμοιες καταστάσεις.

   Πιο συγκεκριμένα ο κ. Χατζηευαγγέλου έκανε λόγο για έναν δήμο που παρά το γεγονός ότι διέθετε έξι μηχανικούς, όπως ισχυρίστηκα και την επομένη ημέρα επιβεβαίωσε ο πρώην δήμαρχος κος Νίκος Ζλάτκος, δεν κατάφερε ποτέ να δημιουργήσει τεχνική υπηρεσία. Άμεση και η απάντηση του κ. Νικόλαου Ζλάτκου, ο οποίος ως ο πρώην Δήμαρχος Βιστωνίδας τόνισε στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή «Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα» πως όσα ανέφερε ο κ. Χατζηευαγγέλου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς όπως ανέφερε «ο Δήμος Βιστωνίδας ήταν από του λίγους Δήμους που κατάφερε να πάρει ISO και διαχειριστική επάρκεια, γεγονός που μας επέτρεψε να κάνουμε μελέτες, να παρακολουθούμε την ωρίμανση τους και φυσικά να τις εκτελούμε».  

Παράλληλα ο κ. Ζλάτκος τόνισε πως όλα αυτά που ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Τοπείρου «ανήκουν απλά στη σφαίρα της φαντασίας», συμπληρώνοντας πως θα ζητήσει τα πρακτικά του συμβουλίου ώστε να μελετήσει τι ακριβώς και κάτω από ποιες συνθήκες ειπώθηκαν τα όποια υποτιμητικά σχόλια από πλευράς Χατζηευαγγέλου.

    Κατά την συνεδρίαση και στις τοποθετήσεις – επισημάνσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης δεν έλειπαν τα υποτιμητικά σχόλια, ευτυχώς των πολύ λίγων, της συμπολίτευσης δημιουργώντας κακή εντύπωση στους παριστάμενους παρατηρητές.

    Το σύνολο των όσων ακούστηκαν στην αίθουσα του Συμβουλίου κατά την συνεδρίασή του κατέγραψε και μετέδωσε την επομένη ο Ρ/Σ  Ξάνθη FM 100 καταγράφοντας το ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον που παρουσιάζουν οι συνεδριάσεις του συγκεκριμένου Δημ. Συμβουλίου.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια