GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Γερμανίας στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011, ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Wolfgang Hoelscher – O...

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011, ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Wolfgang Hoelscher – Obermaier, στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη.
 
Ο κ. Wolfgang συνοδευόταν από τον επίτιμο Πρόξενο της Γερμανίας στην Θράκη Σταμάτη Κουρούδη και συνεργάτες του.
 
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, στο επίκεντρο των συζητήσεων, βρέθηκαν  θέματα που αφορούν κυρίως την αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας, την ευρωπαϊκή της προοπτική, το περιβάλλον και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
 
Ο κ. Γιαννακίδης, αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τον Γερμανό Πρόξενο δήλωσε πως ήταν τιμή η επίσκεψη του και τόνισε: «Ανταλλάξαμε ιδέες για συνεργασίες, πέρα των αδελφοποιήσεων που έχουν κάποιοι δήμοι της Περιφέρειας μας, με δήμους της Γερμανίας, σε πολιτισμικό επίπεδο. Του έθεσα μια σειρά συνεργασιών, κυρίως οικονομικές για επενδύσεις Γερμανών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
 
Συζητήσαμε μαζί με τον πρόξενο και τον επίτιμο Σταμάτη Κουρούδη να συνεργαστούμε με τον Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, να προσδιορίσουμε το τι θέλουμε και να αρχίσουν οι ανταλλαγές απόψεων, είτε σε γερμανικό είτε σε ελλαδικό επίπεδο.

Πρέπει να πείσουμε Γερμανούς να έρθουν να επενδύσουν στην περιοχή μας, σε μια δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία. Όπως είπε ο κ. Πρόξενος, στις κρίσεις πάντοτε δημιουργούνται επενδυτικές ευκαιρίες. Άρα λοιπόν θα πρέπει να αξιοποιήσουμε την πολιτική βούληση που εξέφρασε για να έρθουν κάποιες γερμανικές επιχειρήσεις στην περιοχή μας», κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια