GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σε διεθνή διαγωνισμό στο Λος Άντζελες γλυπτό Κομοτηναίου Καλλιτέχνη

Κεβόρκ Μελκονιάν Σε διαγωνισμό γλυπτών και κατασκευών στο Λος Άντζελες συμμετέχει το έργο του Κομοτηναίου καλλιτέχνη Κεβόρκ Μελκονιάν με ...

Κεβόρκ Μελκονιάν
Σε διαγωνισμό γλυπτών και κατασκευών στο Λος Άντζελες συμμετέχει το έργο του Κομοτηναίου καλλιτέχνη Κεβόρκ Μελκονιάν με τίτλο «Ο χορός του φεγγαριού».

Το έργο είναι ένα γλυπτό. Αν και ο Κεβόρκ δεν είναι γλύπτης τόλμησε το εγχείρημα και όπως αποδείχθηκε, ορθώς.

Έστειλε το σχέδιο του γλυπτού, σύμφωνα με τους όρους του διεθνούς αυτού διαγωνισμού. Στη συνέχεια, έλαβε την απάντηση της πρόκρισής του. Αυτό σήμαινε ότι θα έπρεπε να φτιάξει το γλυπτό: όπερ και εγένετο.

Τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν στα μέσα Ιανουαρίου. Στο διαγωνισμός συμμετέχουν δέκα χώρες, ανάμεσα σε αυτές είναι το Μεξικό, η Βραζιλία, η Δανία, η Αγγλία, η Ισπανία.

Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή, η πόλη της Κομοτηνής ακούγεται στην Αμερική, δεν είναι και λίγη υπόθεση…

Με τον Κεβόρκ μιλήσαμε για το γλυπτό: «Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε είναι υγρή πορσελάνη, οι μορφές είναι από καθαρό ορείχαλκο και το φεγγάρι και οι πτυχώσεις που δημιουργούνται είναι από φύλλα χρυσού. Βλέπουμε δύο μορφές τον άντρα και τη γυναίκα που χορεύουν κάτω από το φεγγάρι».

Αναφερόμενος στον τίτλο του έργου, είπε: «Για μένα είναι ο χορός του πλανήτη, μια και η χώρα μας, η Ευρώπη και όλος ο κόσμος ζει δύσκολα, βιώνει αυτόν τον παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο. Θέλησα να δώσω, όμως μια νότα αισιοδοξίας και ρομαντισμού και είπα να το ονομάσω έτσι. Θεωρώ όμως ότι ως Έλληνες, απόγονοι του Αριστοφάνη και των άλλων αρχαίων ποιητών, θα τα καταφέρουμε. Αυτό δηλώνει και το έργο μου. Μέσα από τις αναφορές του στην αρχαιότητα, τις αρχαίες μορφές, τις πτυχώσεις, δηλώνει ότι πρέπει να αντλήσουμε δύναμη από το παρελθόν μας, από τον πολιτισμό μας για να σταθούμε όρθιοι στο παρόν και φυσικά και στο μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια