GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καινοτόμα προγράμματα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής

Δύο καινοτόμα προγράμματα υλοποιεί το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, από την αρχή της σχολικής χρονιάς.Πρόκειται για το πρόγραμμα, «Το Σχολε...

Δύο καινοτόμα προγράμματα υλοποιεί το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, από την αρχή της σχολικής χρονιάς.Πρόκειται για το πρόγραμμα, «Το Σχολείο βλάπτει σοβαρά την υγεία» και «Αρχές Δημοκρατίας».

Στο πρώτο πρόγραμμα τα παιδιά δουλεύουν το αντικείμενο για ποιο Σχολείο θα επιθυμούσαν να φοιτήσουν. «Τα παιδιά ζητούν περισσότερο φως στο σχολείο, αυλές με πράσινο  για να παίζουν  και να είναι σε ένα χώρο απομακρυσμένο από το θόρυβο και τα αυτοκίνητα της πόλης», υπογράμμισε σχετικά ο υπεύθυνος των προγραμμάτων και δάσκαλος του 4ου Δημοτικού Ηλίας Βλάχος.Σε ότι αφορά το δεύτερο πρόγραμμα τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν ως υπεύθυνοι πολίτες, στην κορυφαία διαδικασία του πολιτικού μας συστήματος που είναι οι εκλογές.

«Προσπαθούμε να μάθουμε στα παιδιά, ότι στις εκλογές δεν ψηφίζουμε τους φίλους μας, αλλά εκείνους που είναι ικανούς να αλλάξουν μια κατάσταση. Διότι και στις μαθητικές εκλογές δυστυχώς τα παιδιά ψηφίζουν τους κολλητούς τους, ή αυτούς που τους υπόσχονται κάποια βοήθεια, όπως δηλαδή και οι μεγάλοι», τόνισε ο κ. Βλάχος.Επι πλέον πρόσθεσε ότι στις προθέσεις του Σχολείου είναι να διοργανωθεί στο τέλος της χρονιάς ένα μεγάλο συνέδριο της έκτης τάξης, προκειμένου να διατυπωθεί σε ποιο Σχολείο θέλουν να φοιτούν. 

Στο τέλος δε της χρονιάς θα παρουσιασθούν τα αποτελέσματα και στους άλλους μαθητές του Σχολείου, ενώ θα αναρτηθούν και στην ενεργοποιημένη ιστοσελίδα του 4ου Δημοτικού Σχολείου

Πηγή: ERT

Δεν υπάρχουν σχόλια